Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mekatronik ne kadar maas alir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mekatronik ne kadar maaş alır?​

Her ne kadar mekatronik mühendisliği maaşları özel sektörde çok değişken olsa da devlet kurumunda çalışan mekatronik mühendisleri derecesine göre sabit bir tutarda maaş almaktadır. Kamuda 1/4 derece ile çalışan mekatronik mühendislerinin 2022 yılı net maaşı 11.440 TL olarak belirlenmiştir.

Mekatronik mühendisi hangi odaya bağlı?​

Mekatronik mühendisleri Makine Mühendisleri Odasına bağlıdır. Makine mühendisleri odasının eğitim ve diğer olanaklarından faydalanabilmektedir.
Mekatronik mühendisliği Bölümü kaç yıllık?
Mekatronik Mühendisliği, üniversitelerde Mühendislik Fakültesi ya da Teknoloji Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

4 yıllık mekatronik mezunu ne iş yapar?​

Mekatronik teknikeri; teknolojik alanda bulunan her türlü elektronik, mekanik ve elektrikli cihazların üretilmesinden bakım ve onarımlarının yapılmasına ve işletilmesine kadar tüm detayları ile ilgilenen kişidir. Mekatronik mühendisi gözetiminde çalışmalar yürütür.

Mekatronik 2 yıllık nedir ne iş yapar maaşı?​

Mekatronik uzmanı ne iş yapar?
Mekatronik mühendisleri, bankamatik, çamaşır veya fotokopi makinesi gibi tüketim mallarından ameliyatlarda yararlanılan hassas robotlar veya otomatik üretim tezgahları gibi karmaşık cihazlara uzanan geniş bir yelpazede yer alan gelişmiş elektromekanik cihazların tasarım ve kontrolü ile uğraşırlar.
Mekatronik mühendisliği bölümü Türkçe verilen bir eğitimdir. Fakat bazı üniversitelerde 1 yıl hazırlık eğitimi verilebilir.
Üniversite Sayısı: Mekatronik Mühendisliği bölümü toplam 38 adet üniversitede bulunmaktadır. SAY Puan türündededir. 4 Yıllıktır.
Mekatronik bolumunden ne olunur?
Mekatronik bölümü çalışma alanları oldukça geniştir. Robotik ve haberleşme alanı mekatronik mezunlarının çalışma alanlarındandır. Aynı zamanda eğitim ve uzay alanında da çalışabilirler. Otomotiv sanayi ve sağlık hizmeti de yine mekatronik mezunlarının çalışma alanları arasındadır.

Mekatronik mezunları nerede çalışır?​

Mekatronik Mühendisleri, ileri teknolojiye sahip laboratuarlarda, atölyelerde,fabrikalarda çalışırlar. Genellikle temiz ve sakin ortamlarda bulunurlar ama bazen işleri gereği kirli ve gürültülü ortamlarda da çalışmaları gerekebilir.

Mekatronik bölümü ne işe yarar?​

Mekatronik ünitesi normal şartlarda sizin debriyaj kullanarak yaptığınız işi yapan bir robot olarak tanımlanabilir. Kendi içinde iki üniteden oluşur: hidrolik ünite ve elektronik ünite. Hidrolik ünite arızasında araç yürür durumda kalmaya devam eder ancak arıza lambası yakar.
Mekatronik Uzmanı nedir?
Mekatronik mühendisi, yeni makine ve araçların üretim ve işlevlerindeki verimliliği artırmak için mekanik, elektronik ve bilgisayar mühendisliğinin özelliklerini birleştirir.

Mühendisler Odasına Kimler Üye Olabilir?​

6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yasasının 33. maddesine göre Türkiye’de mühendis ve mimarlık yapan herkesin ilgili Odaya üye olması zorunludur. Üyelik, kamu kesiminde asli ve sürekli kadroda çalışan kamu personeli için tercihe bırakılmıştır.

Geri