AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mekanik izolasyon nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mekanik izolasyon nedir?​

Mekanik izolasyon, sık sık duyduğumuz bir terimdir; mekanik oda yalıtımı, kazan dairesi yalıtımı ve soğutulmuş su sistemi yalıtımı ile değiştirilebilir. Mekanik yalıtım, bir bina veya endüstriyel tesiste ısıtma, soğutma ve kullanım suyu sistemlerini oluşturan bileşenleri yalıtmaktır.

Izolasyon nelerdir?​

İzolasyonun bir diğer adı ise tecrit olarak bilinir. Yapıların özellikle içlerinden dışarıya veya dışlarından içeriye doğru gerçekleşen kayıpları engellemek için yaygın olarak kullanılan bir bariyer işlemidir. İzolasyon sayesinde ses, ısı, yangın, tesisat ve su sorunları artık bir sorun olmaktan çıkar.
1-B) Zamansal İzolasyon: İşte birbirine yakın olan türler veya bir türün alt türlerinin cinsel üreme dönemleri birbirinden zamansal olarak farklı ise, birbirleriyle çiftleşemezler ve bunun sonucunda yine türleşme meydana gelir.
Soğuk izolasyon nedir?
Poliüretan izolasyon, çalışma sıcaklık aralığı -45 °C ile + 90 °C olan boru, ekipman ve tank yüzeylerine, dışarıdan enerji geçişlerini engellemek için enjeksiyon yöntemiyle yapılmaktadır.
Armaflex nedir?
İzocam – Tesisat Yalıtım – ARMAFLEX BORU İklimlendirme, ısıtma ve soğutma sistemlerinde kullanılmak üzere üretilen, elastomerik kauçuk esaslı, kapalı gözenekli düzgün hücre yapısına sahip boru şeklinde yalıtım malzemesidir.

Hangi izolasyon malzemesi?​

Isı İzolasyon Malzemeleri: Şu şekilde sıralayabiliriz. Taş yünü ve cam yünü, polistren ve extrüde polistren ısı yalıtım levhaları, poliüretan köpük, cam köpüğü ve fenol köpüğü. Su İzolasyonu Malzemeleri: Su izolasyonun da kullanılan malzemeler genelde esnek ve dayanıklı malzemelerdir.

Çatının akmasını nasıl önlenir?​

Pek çok sebeplere bağlı olarak meydana gelen çatı akması problemi özellikle yoğun yağmur ve kalitesiz su yalıtımı sonucunda meydana geliyor. Bu durumda kaliteli su yalıtımı yaptırılmasında faydalar bulunuyor. Kaliteli su yalıtımı beraberinde en şiddetli yağışlarda dahi çatıda akma problemini minimum düzeye düşürüyor.
Sıcak ısı izolasyon sağlayan maddeler gaz vb. maddeleri taşıyan sistemlerin izole edilmesi amacı ile özel olarak üretilmiştir. Borunun içinde bu maddelerin sıcaklığı korunurken aynı zamanda tesisinizde enerji faturaları da ciddi manada azalma kaydedecektir.
Elektrik izole etmek ne demek?
Elektriksel izolasyon (elektriksel yalıtkan), elektrik enerjisinin yalnızca ilgili iletken üzerinden geçmesini sağlamak, oluşabilecek kısa devre akımlarını önlemek ve canlıların güvenliğini sağlamak için yapılan bir izolasyon (yalıtım) çeşididir.

Geri