Mekanik genel olarak kaca ayrilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.857
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Mekanik genel olarak kaça ayrılır?​

Mekanik, fizik bilimlerinin, cisimlerin durağan halini veya kuvvet etkisi altındaki hareketlerini inceleyen dalı olarak tanımlanabilir. Genel olarak, bu konu üç dala ayrılır; rijit cisim mekaniği, şekil değiştiren cisimler mekaniği ve akışkanlar mekaniği.

Akışkanlar mekaniği dersi zor mu?​

Akışkanlar mekaniği, mühendislik öğrencileri için en zor derslerden birisi olarak nitelendirilirse de şüphesiz en temel ve her mühendisin hakim olması gereken çok geniş bir disiplindir.
Mekanik etkiler ne demek?
Kuvvetlerin etkisi altında olan cisimlerin durağan ya da hareketli hallerinde inceleyen bilim dalına mekanik denir. Özellikle nesneler ve devinimler üzerinde etkisi ile beraber dengeyi konu alan bilim dalı olarak da anlatmak mümkün.

Mekaniğin öncüsü kimdir?​

Antik çağda mekaniğin ana teorisi Aristotelesçi mekanik idi. Bu geleneğin sonraki geliştiricilerinden biri Hipparchus’dur. Kaldıraçları ve suyun kaldırma kuvvetini kapsayan tarihteki ilk yazılı mekanik prensipler Arşimet’e (MÖ 287-MÖ 212) aittir.

Mekanik alt dalı nedir?​

Mekanik; Uçağın uçması, sesin oluşumu, yanardağın patlaması ve rüzgarın oluşumu gibi birçok unsuru açıklayan alt bilim dalıdır. Elektromanyetizma; Trenler, pusulalar, Manyetik rezonans görüntüleme (MR) gibi birçok cihaz bu alt dal adına örnek olarak verilebilir.
Akışkanlar mekaniği dersi hangi bölümlerde var?
Akışkanlar mekaniği, akışkanların (sıvılar, gazları ve plazmalar) davranışlarını ve onlara etkiyen kuvvetleri inceleyen fizik dalı. Makine, inşaat, kimya ve biyomedikal gibi mühendislik dallarının yanı sıra jeofizik, okyanus bilimi, meteoroloji, astrofizik, ve biyoloji gibi farklı birçok disiplinde kullanılır.

Islam dünyasında mekaniğin öncüsü kimdir?​

İbn-i Heysem optik konusundaki yeni teorisiyle birlikte fizyolojik olarak açıklama yapmadan geometrik koniler üzerinde çalışabildi. Ayrıca İbn Heysem kitabında, optiği kavrayabilmek için mekanik üzerinde de çalışmıştır.
 
Geri
Üst