AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Bilgileri Emirdağ Afyonkarahisar

SoruCevap

Yeni Üye
Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Bilgileri Emirdağ Afyonkarahisar

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuz; 1986 yılı Eylül ayında Koruma Derneği kurularak, ilk temeli Ekim ayında atılmıştır. Haziran 1988 yılında tamamlanmış, 19 Eylülde de Birinci katında 15 sınıflı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, ikinci katında Emirdağ Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuzun yapımında devlet desteği ile birlikte dernek yöneticilerin desteği ve Avrupadaki işçilerimizin katkıları çok büyük olmuştur. Okul binasına 1991 yılında bir kat ilave edilerek üç kata çıkmıştır. Öğrenci sayısının artması ile 1993 yılında ek bina yapılıp aynı bahçede iki okul olarak eğitim öğretime devam etmiştir.

2001 yılında Emirdağ Anadolu Lisesinin okulumuzdan ayrılması sonucu taşıma merkezine dönüştürülen okulumuz ilçemizin, 500600 mevcutlu 33 köy ve mahalleden taşınan 300e yakın öğrencinin taşındığı en büyük okul olmuştur. 2007 yılında okulumuz büyük onarıma girmiş ciddi anlamda onarımdan geçmiştir. İki binanın çatıları aktarılmış, kapı ve pencereleri değişmiş, elektrik tesisatı yenilenmiş, kalorifer kazanı yenilenerek stokerli sisteme geçilmiş, tuvalet ve lavabolar yenilenmiş, koridor ve dış cephe boyanmış, ihata duvarı onarımdan geçmiş, özellikle yemekhane ve kanalizasyon probleminin giderilmesi veliler ve öğrencileri çok memnun etmiştir. Bu zaman zarfı içerisinde İbrahim AKGÜN tarafından okulumuza BTSINIFI kazandırılmış, kendi imkânlarımızla oluşturulan OKUL KÜTÜPHANESİ ETÜT MERKEZİ; öğretmenler odası, idari odalar, ana sınıfı sınıf içi ve koridor düzeni tamamlanmıştır. Şu anda taşıma merkezi olan okulumuza taşıma yerlerinden kız öğrenciler taşınmakta merkezde ise İnkılâp Mahallesinin öğrencileri gelmektedir

Okulumuz bu zamana kadar her dönem Anadolu Öğretmen Lisesi ve Anadolu Lisesine öğrenci kazandırmıştır. Okulumuzun önemli bir misyonu da köyden gelen çocukların, özellikle kız çocuklarının önünü açabilmek ve onları ortaöğretime kazandırmak için iyi bir eğitim vermektir.

Okul müdürü olarak bu zamana kadar okulumuzun bu hale gelmesinde katkılarını ve emeğini esirgemeyen kurum ve kişilere, geçmişte özveriyle çalışmış olan, halen görev yapan, tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Emirdağ
Okulun Telefonu: 272-4414181
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: İNKILAP MAHALLESİ SUVERMEZ YOLU MERKEZ ANAOKULU KARŞISI
Okulun Web Adresi: http://emirdagmakifersoyio.meb.k12.tr/
Okulun E-Posta Adresi: 433114@meb.k12.tr
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Resimleri :