AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mehil suresi ne kadar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.480
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mehil süresi ne kadar?​

İlgili kişiye atama işleminin tebliğ edildiği (ya da tebliğ edilmiş sayıldığı) tarihi izleyen günden başlamak üzere, göreve başlanması gereken son gün mesai saati bitimine kadar olan süreye “mehil müddeti” denir.

Ataması yapılan memur göreve başlamazsa ne olur?​

657 Devlet Memurluğu kanununu bu konuda bir düzenleme yapmamıştır. Kişinin memuriyet statüsü değişip açıktan ataması yapıldığından kişinin görevden çekildikten (veya göreve başlamamasından) sonra herhangi bir süre beklemeksizin sözleşmeli personel olarak göreve başlayacağını düşünmekteyiz.
15 gün mehil müddeti nasıl hesaplanır?​
Mehil müddetinin hesabında 15 gün hesaplanırken tebliğ yapılan gün mehil müddetinin hesabında dikkate alınmaz.Örneğin tebliğ ayın 1 inde yapılmış ise 15 günlük süre ayın 2 inde başlar. Mehil izni kullanan memur yeni atanmış olduğu kuruma 15. günü takip eden işgünü işe başlamak zorundadır.

Atama onayı ne kadar sürer?​

Atama onayı ne kadar sürer?
İlgilinin atanmamasına karar verilmesi durumunda, işlem idare tarafından 7 gün içinde mahkemeye ve ilgilisine bildirilecek. Bildirim üzerine bu işleme dair iddialarını ileri sürebilmesi için mahkeme tarafından davacıya 30 günlük süre verilecek.

Mehil müddetinde maaş kesilir mi?​

Mehil müddetinde maaş kesilir mi?
Mehil müddeti süresinde memurun aylığından kesinti yapılmaz. Ancak, kalkınmada öncelikli yörelerde görev yapan teknik hizmetler ve sağlık hizmetleri sınıfları kapsamındaki personele, mehil müddeti süresince ek özel hizmet tazminatı ödenmez.

Il içi tayinde mehil süresi var mı?​

Memurların il içinde yapılan atamalarında atamanın yapıldığı yerin durumuna göre mehil müddeti 15 gün veya 1 gün olmaktadır.

Atandıktan sonra gitmezsek ne olur?​

Göreve başlamadıktan sonra atama yapıldığınız yere gitmezseniz bişi olmaz. Sonra yine istediğiniz gibi bu kurum veya başka kurumların sınavlarına girip atanabilirsiniz. Ama göreve başladıktan sonra görev yerinize gitmezseniz cezai işlem uygulanır. Sanırım bir sene memur olarak istihdam edilmezsiniz.
Tayin çıktıktan kaç gün sonra ilişik kesilir 2019?​
Hemen ayrılış yapacak olan öğretmenlerin kararnamesi okula geldiği gün ilişik kesebilir. Kararname tebliğinden itibaren 15 gün mehil müddetinizi kullanabilirsiniz. İl içi ilişik kesmek 15 gün içerisinde yapılabilir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan takvime göre sonuçlar 24 Ağustos tarihinde erişime açıldı.

Mehil müddeti yol izni var mı?​

Mehil müddeti yol izni var mı?
Kanun maddesinde mehil müddeti açıklanırken ayrıca belli yol süresinden bahsedilmiş, olup memurların mehil izninin haricinde gidekleri yere varmak için yolda geçen süreler için yol izni de kullanabilecekleri yönünde hüküm olduğu görülecektir.

Atama tebligatı kaç günde gelir 2021?​

Atama tebligatı kaç günde gelir 2021?
3. Tebligat kaç günde alıcısına ulaşır? PTT işyerlerinde ek hizmet talep edilmeden kabul edilen tebliğ evrakının muhatabına tebliğ edilmesi aynı il dağıtım sahası içerisinde ise en geç 5 iş günü, farklı il dağıtım alanında ise en geç 7 iş günü içerisinde yerine getirilir.

Atama onayı ne demek?​

Uygulamada kurumlar adayların gerekli şartları taşıdığının tespitinden itibaren makul bir süre içerisinde atama onayını almakta ve bu işlemi ilgiliye tebliğ etmektedir. Atama onayı genelde tüm adayları kapsayacak şekilde toplu şekilde alınmaktadır.

Tayin izni kaç gün?​

b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, İzleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar. Savaş ve olağanüstü hallerde bu süre Bakanlar Kurulu Kararı ile kısaltılabilir.
Il içi tayinlerde ilişik ne zaman kesilecek?​
İlan edilen atama sonuçlarına göre tercih ettiği eğitim kurumuna atanmış olan öğretmenler 2 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla görevden ayrılma işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Il içi atamada yolluk verilir mi?​

Il içi atamada yolluk verilir mi?
Bu düzenlemeyle birlikte memurlar, öğretmenler il içi atamaları sonrasında başka bir ilçeye gittiklerinde (Örneğin İstanbul’un Pendik ilçesinden Avcılar ilçesine tayin olan memur) yolluk alabileceklerdir.

Atanan öğretmen atandığı yere gitmezse ne olur?​

Atanan öğretmen atandığı yere gitmezse ne olur?
2- MEB, ataması çıkan öğretmen adaylarına okula belgeleri teslim etmesi ve işe başlaması için belirli bir süre vermektedir. 3- Öğretmen adayı bu sürede ataması çıkan okula belgelerini teslim etmez ve işe başlamazsa istifa etmiş sayılır. 4- Bu durumda öğretmen 1 yıl idari cezalı sayılır.
 
Mehil süresi konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça detaylı ve açıklayıcı. Genel olarak, mehil süresi, atama işleminin tebliğ edildiği tarihi izleyen günden başlamak üzere göreve başlanması gereken son güne kadar olan süreye deniyor. İlgili kişi, bu süre içerisinde yeni görev yerine başlamak zorundadır.

Ataması yapılan memurun göreve başlamaması durumunda ise 657 Devlet Memurluğu Kanunu'nda spesifik bir düzenleme bulunmamakla birlikte, açıktan atama yapılan kişinin sözleşmeli personel olarak göreve başlayacağı düşünülmektedir.

Mehil müddetini hesaplarken 15 gün süre alındığında tebliğ yapılan gün dikkate alınmaz ve mehil izni kullanan memurun, yeni kurumuna 15. günü takip eden işgününde başlaması gereklidir. Atama onay süresi ile ilgili olarak, atamayı yapmayan karar verildiğinde idare tarafından 7 gün içinde mahkemeye ve ilgili kişiye bildirileceği ve mahkemenin davacıya 30 günlük bir süre tanıyacağı belirtilmiştir.

Mehil müddeti süresince memurun maaşında kesinti yapılmaz. Ancak, kalkınmada öncelikli bölgelerde çalışan personel için ek özel hizmet tazminatı mehil müddeti süresince ödenmez. İl içi tayinlerde mehil müddeti 15 gün veya 1 gün olabilir.

Atandıktan sonra göreve başlamayan bir kişinin cezai işlemle karşılaşacağı belirtilmiştir. İl içi tayinlerde ilişik kesme işlemi de belirli bir süre içerisinde yapılmalıdır. Ayrıca, mehil müddeti yol izni verilebilir ve yol süreleri için ayrı izin kullanılabilir. Atama tebligatı genelde belirli bir süre içerisinde yapılmalı ve atama onayı da ilgili kişiye bildirilmelidir.

Tayin izni alanlar belirli bir süre içinde yeni görev yerine hareket etmeli ve işe başlamalıdır. Il içi atamalarda yolluk verilebileceği gibi atamayı kabul etmeyen öğretmenler belirli süre sonra istifa etmiş sayılabilir ve idari cezalı sayılabilirler.
 
Geri
Üst