AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mega ( Mental) Aritmetik Nedir? Nasıl Oğrenilir?

haberci

Yeni Üye
Mega ( Mental) Aritmetik Hakkında Merak Edilenler
imagesmegamentalaritmetiknedirnasilogrenilir5af6703de42e8
Zihinsel yontemlerle aritmetik oğretme sanatı olan Mega aritmetik Yetenek Sizsiniz ile hayatımıza girdi Programa katılan pek cok cocuğun yaşlarındna buyuk bir zekayla saniyeden kısa surede 4 işlem yapmalarını sağlayan bu sistem aslında yıllardır uygulanan bir eğitim metodu
Mega Aritmetik Nedir?
Bu metoda gore cocuklar kendilerine oğretilen zihinsel eğitim sistemleriyle parmaklarını kullanarak tum işlemleri yapabiliyorlar Ozellikle engelli cocukların eğitiminde kullanılan ama bunun dışında da pek cok cocuğa oğretilen sistem 511 yaş arasına uygulanıyorSistemin en buyuk artısı ise cocukların beyinlerinin her iki yarısını da kullanmalarını sağlaması
Mega Aritmetik Nasıl Oğretiliyor?
Maga yada mental aritmeitk oğrenme sistemi once belirli teknklerle cocuklara 10 parmağını kullanarak işlem yapmayı oğretiyor Ardından bu sistem o kadar ilerletiliyor ki cocuklar hayal gucleriyle bu işlemleri gormeden de yapabiliyor
Mega Aritmetik Eğitim Sistemi Ne Kadar Suruyor?
Mega artimetik eğitim sistemi 4 ayrı eğitim kurundan oluşuyor ve her bir kur 4 ay suruyor Yani cocukların bu sistemi oğrenmeleri yaklaşık 2 yıl suruyor
Mega Aritmetik Eğitimi Nerelerde Veriliyor?
Mega aritmetik sistemi şu anda İstanbul başta olmak uzere pek cok ilde oğretiliyor Kendi iliniz yada ilceniz ile dahi cocuk merkezi olarak arama yaparsanız bu merkezlere ulaşabilirsiniz

Mega (Mental) Aritmetik, zihinsel yöntemlerle aritmetiği öğretmeyi amaçlayan bir sanattır. Yetenek Sizsiniz gibi programlar sayesinde hayatımıza giren bu sistem, birçok çocuğun yaşlarından büyük bir zekayla saniyeler içinde dört işlem yapabilmelerini sağlar. Bu eğitim metodu aslında yıllardır kullanılan bir sistemdir.

Mega Aritmetik, çocuklara parmaklarını kullanarak öğretilen zihinsel eğitim sistemleriyle tüm matematik işlemlerini yapabilmelerini sağlar. Özellikle engelli çocukların eğitiminde sıklıkla kullanılan bu sistem, 5-11 yaş arasındaki çocuklara da uygulanabilir. Sistemin en büyük artısı, çocukların beyinlerinin her iki yarısını da etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamasıdır.

Mega Aritmetik, çocuklara önce belirli tekniklerle 10 parmaklarını kullanarak işlem yapmayı öğretir. Daha sonra bu sistem ilerletilerek, çocuklar hayal güçlerini kullanarak bu işlemleri görmeksizin yapabilir hale gelirler.

Mega Aritmetik eğitim sistemi genellikle 4 ayrı eğitim kurumundan oluşur ve her bir kurs 4 ay sürer. Bu nedenle çocukların bu sistemi öğrenmeleri genel olarak 2 yıl kadar sürebilir.

Şu anda Mega Aritmetik sistemi özellikle İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde öğretilmektedir. Kendi il veya ilçenizde çocuk merkezleri gibi yerlerde araştırma yaparak bu merkezlere ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Geri