AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Meditasyon ile rahatlama nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Meditasyon ile rahatlama nedir?​

Kelime anlamı olarak derin düşünme anlamına gelir. Meditasyon ne demek sorusuna genel olarak bilinç ve farkındalıkla birlikte iç huzurun sağlanması şeklinde cevap verilebilir. Meditasyon kişinin iç huzura eriştiği zihinsel rahatlama olduğu gibi, açık bilinçli, hareketli veya tedavi amaçlı da yapılmaktadır.

Meditasyon ortamı nasıl olmalı?​

Evde yoga ve meditasyon yapabilmek için gereken ortamı nasıl…
- Yoga ve meditasyon için havadar bir ortam seçin.
- Gün ışığıyla yaşayacağınız geniş pencereler kullanın.
- Bitkilerle taze bir atmosfer yaratın.
- Organik ve kaygan olmayan zemin kaplaması kullanın.
- Kalın bir mat veya halı kullanın.

Meditasyon nasıl öğrenilir?​

Meditasyon nasıl öğrenilir?
Yeni Başlayanlar için 6 Basit Adımda Meditasyon
- Adım 1: Rahat bir nokta belirleyin.
- Adım 2: Rahatça Oturun.
- Adım 3: Merkeze dönmek için derin derin nefes alın.
- Adım 4: Vücudunuzu tarayın.
- Adım 5: Düşüncelerinizi gözlemleyin.
- Adım 6: Meditasyonu bitirin.

Meditasyon ile neler yapılabilir?​

Meditasyon ile neler yapılabilir?
Meditasyon, Latince meditatio kelimesinden türemiştir ve derin düşünme anlamına gelir. Meditasyonda amaç; varlığı hissetmek, zihne odaklanmak ve zihni anlamak, sonucunda ise iç huzura ve dinginliğe ulaşmaktır.

Meditasyon ne kadar yapılmalı?​

Yapılan araştırmalar seans başına 13 dakikalık meditasyonun fayda sağlamak için yeterli olduğunu ifade ediyor. Yine de, süre kadar düzenlilik de aynı derecede önem taşır. Yabii ki yalnızca birkaç ayda bir 13 dakika pratik yapmak, her gün 5 dakika pratik yapmak kadar fayda sağlamıyor.

Gerçek meditasyon nasıl yapılır?​

Meditasyon sırasında…
- Rahat bir şekilde oturun.
- Meditasyonun bir numaralı kuralı nefes.
- Nefesinizi ve duruşunuzu doğru bir akışa soktuktan sonra odağınızı düşüncelerinize çevirin.
- Düşüncelerinizin farkında olun.
- Yararlanabileceğiniz farklı meditasyon türleri var.
- Bu şekilde 10 ila 15 dakika geçirmeye gayret edin.

Meditasyon ile rahatlama genellikle bilinç ve farkındalıkla birlikte iç huzuru sağlama sürecidir. Meditasyon, zihinsel rahatlamaya eriştiğiniz bir iç huzur halini ifade ederken aynı zamanda açık bilinçli, hareketli veya tedavi amaçlı olarak da yapılabilmektedir. Meditasyon, Latince "meditatio" kelimesinden gelir ve derin düşünme anlamına gelir. Amacı genellikle varlığı hissetmek, zihne odaklanmak, zihni anlamak ve sonuç olarak iç huzura ve dinginliğe ulaşmaktır.

Meditasyon yapmak için uygun bir ortam seçmek de oldukça önemlidir. Evde yoga ve meditasyon yaparken havadar bir ortam tercih etmek, gün ışığı alan geniş pencereler kullanmak, bitkilerle taze bir atmosfer oluşturmak, organik ve kaygan olmayan zemin kaplaması ve kalın bir mat veya halı kullanmak iyi bir meditasyon ortamı oluşturabilir.

Meditasyon öğrenmek isteyenler için basit adımlar da mevcuttur. Yeni başlayanlar için 6 basit adımda meditasyon şu şekilde olabilir:
1. Rahat bir nokta belirleyin.
2. Rahatça oturun.
3. Merkeze dönmek için derin nefes alın.
4. Vücudunuzu tarayın.
5. Düşüncelerinizi gözlemleyin.
6. Meditasyonu bitirin.

Araştırmalar gösteriyor ki, seans başına 13 dakikalık meditasyon yapmak fayda sağlamak için yeterli olabilir. Ancak düzenli olarak meditasyon yapmak da oldukça önemlidir. Gerçek meditasyonun nasıl yapıldığı konusunda ise rahat bir şekilde oturmak, nefes üzerine odaklanmak, düşünceleri izlemek, farklı meditasyon türlerinden yararlanmak ve yaklaşık 10 ila 15 dakika ayırmak gibi adımlar takip edilebilir.

Geri