- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Medine Anayasası maddeleri nelerdir?
1) Medine’de yaşayan her topluluk kendi yaşadığı çevreden sorumlu olacaktı. 2) Müslümanlar ve Yahudiler birlikte barış içinde yaşayacaktır. Her topluluk birbirinin dinine saygı gösterecekti. 3) Medine’ye dışarıdan herhangi bir saldırı yapılırsa bütün topluluklar birlikte savaşacak ve şehri en iyi şekilde savunacaktı.Medine vesikası ne demektir?
Medine Sözleşmesi veya diğer yaygın kullanımları ile Medine Anayasası, Medine Vesikası, Medine İmtiyazı, Hicret sonrasında İslam peygamberi Muhammed tarafından 622’de düzenlenmiştir.Muahat ve Medine sözleşmesi nedir?
Özet: Hz. Peygamber Medine’ye hicret ettiğinde ilk yaptığı işlerden birisi Mekkeli Muhacirlerle Medineli Ensar arasında kardeşleştirme (muâhât) projesini uygulamaya koymak olmuştur. Muâhât, dünyada bir benzeri bulunmayan, din kardeşliğine dayalı özel bir kardeşleştirme olayıdır.
Medine’de Yahudilerle yapılan anlaşmanın adı nedir?
Muhammed, Mekke’den Medine’ye göçünden sonra, aralarında Beni Kaynuka, Beni Nadir ve Beni Kurayza’da yaşayan Yahudi kabileleri de bulunan bölge halkları arasında Medine Sözleşmesi’ni yürürlüğe koydu.
Medine sözleşmesinin imzalanmasının sebepleri nelerdir?
Medine Sözleşmesi’nin imzalanmasının nedenleri şu şekildedir:Mekke görüşmeleri ne demek?
Akabe Görüşmeleri, İslam tarihinde Mekkeli müslümanlar ile Medineliler arasında yapılan görüşmelere denir. 621 yılında Medine’den gelenler Müslüman olmaya başladılar. 621 senesindeki hac zamanında Mekke kenarında Akabe denilen yerde Medine’den gelenlerle gizlice buluştu (1. Akabe Görüşmesi).Peygamber Efendimiz Medinede kimi kardeş olarak seçmiştir?
Hz. Peygamber, Bedir savaşından sonra Selmân-ı Fârisî ile Ebu Derdâ’yı, hicretin 7. yılında da Habeşistan’dan Medine’ye dönen Cafer b. Ebu Talib ile Muâz b. Cebel’i kardeş ilan etmiştir.
Hudeybiye Barış Antlaşması ne zaman oldu?
Hudeybiye Antlaşması ya da Hudeybiye Barışı, 628 martında Medineli Müslümanlarla Mekkeli putperesler arasında yapılan barış antlaşmasıdır. Hudeybiye ismini imzayı attıkları yakın köyün isminden almıştır. Bu antlaşma ile Mekkeliler İslam Devleti’ni hukuken tanımıştır.