AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Medikalciler neler satar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Medikalciler neler satar?​

Medikal malzemeler, medikal firmaları tarafından satılan, sağlık sektörüne özel olarak üretilen tıbbi ürünlerdir.

Medikalciler e faturaya geçecek mi?​

Vergi Usul Kanunu 509 numaralı tebliğde yapılan değişikliğe göre sağlık hizmeti sunucuları ile medikal malzeme ve ilaç ya da etken madde temin eden tüm mükellefler brüt satış hasılatına bakılmaksızın e-Fatura uygulamasına 01.07.2021 tarihi itibarıyla geçmek zorundadır.
Medikalciler e defter mi?
Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşme imzalayan sağlık hizmeti sunucuları ile medikal malzeme ve ilaç etken madde temin eden tüm mükellefler 1 Temmuz 2021 itibariyle e-Fatura uygulamasına geçiş yapacaklar. e-Fatura mükellefleri aynı zamanda e-Defter uygulamasına da geçiş yapmak zorundalar.
Medikal ürünler nelerdir?
Medikal Ürünler

Eczaneler e faturaya geçmek zorunda mı?​

E-Fatura uygulamasına geçiş yapmış olan tüm eczanelerin, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren E-Defter uygulamasına geçiş yapmış olmaları gerekmektedir.

2022 de e-deftere kimler geçecek?​

2022 yılı e-fatura ve e-arşive geçiş zorunluluğu 2020 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı cirosu 5 milyon TL’yi aşan firmaların 1 Temmuz 2021’de e-fatura ve e-arşiv fatura sistemine, 1 Ocak 2022 tarihinde ise e-defter zorunluluğu getirilen mükellefler arasında yer alması kararlaştırılmıştı.
E-defter kimlere zorunlu 2022?
2022 E-Fatura, E-Defter Zorunluluğu 2021 hesap dönemi için 4 milyon TL ve üzeri olan mükellefler 1 Temmuz 2022 tarihine kadar e-fatura uygulamasına, 1 Ocak 2023 tarihine kadar da e-defter uygulamasına geçiş yapmak zorundadırlar.
Ortopedik ürünler nelerdir?
Ortoz, diğer bir deyişle ortopedik ürünler, nöromüsküler sistem ve iskelet sisteminin yapısal ve işlevsel özelliklerini değiştirmek için kullanılan ve dışarıdan uygulanan alettir. Ostotist, ortozları reçete edebilir, üretebilir ve yönetebilir.
Gelişmekte olan bir sektör oluşunun yanı sıra, sağlık alanında bazı konularda Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında da ürün temin ettiğinden eczane türevi sayılabilecek medikal mağazalar, eczanelerden farklı olarak herkes tarafından açılabilir.
Tıbbi cihaz işletmelerinde sorumlu müdür, satış ve tanıtım elemanı ve klinik destek elemanı olarak çalışabilmek için TCESİS içinde yer alan eğitimleri almak, sınavdan başarıyla geçmek ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na başvurarak yeterlilik belgesini almak gerekmektedir.
 
Geri
Üst