AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Medikal onkolog ne is yapar?

Editör

Yeni Üye

Medikal onkolog ne iş yapar?​

Medikal onkoloji, kanser tanısı alan hastaların tedavi süreçleri ve takip planları konusunda hizmet veren tıbbi birimdir.

Radyasyon onkolojisi nelere bakar?​

Radyasyon onkolojisi, iyonizan radyasyon kullanılarak yapılan tedavi işlemlerinin kanser hücreleri üzerindeki etkilerini araştıran tıbbi bilim dalıdır. Radyasyon onkolojisi kliniklerinde yapılan uygulamalar, radyocerrahi ve radyoterapi olmak üzere iki farklı grup altında incelenir.

Medikal onkoloji ve Tıbbi Onkoloji arasındaki fark nedir?​

Medikal onkoloji ve Tıbbi Onkoloji arasındaki fark nedir?
Kemoterapi ile ilgilenen bilim dalına “Medikal Onkoloji” veya “Tıbbi Onkoloji”, bu alanda çalışan doktora “Medikal Onkolog (Tıbbi Onkolog)” denir. Medikal onkoloji ayrı bir uzmanlık dalıdır; medikal onkolog tümör tedavisi konusunda uzmanlaşmış bir iç hastalıkları uzmanıdır.

Medikal onkoloji tedavisi nedir?​

Genel anlamı ile medikal onkoloji; kanserin ilaçlar ile tedavisinin sağlandığı bölümdür. Kemoterapi, kanser hücrelerini yok etmek için ilaçla yapılan tedavileri kapsamaktadır. Kemoterapide, genellikle birkaç ilaç birlikte kullanılır.Bu ilaçlar ağızdan hap olarak ya da damar yolu ile uygulanabilir.

Radyasyon onkolojisi hangi hastanelerde var?​

Radyasyon Onkolojisi Bulunan Hastaneler
- Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
- Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi.
- Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi.
- Marmara Üniversitesi İstanbul Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
- Pendik Devlet Hastanesi.
- Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi.

Tıbbi Onkolojiye neden gidilir?​

Tıbbi Onkolojiye neden gidilir?
Tıp dünyasında önemli bir yere sahip olan Onkoloji alanı pek çok hastalığa bakar. Özellikle Lösemi, böbrek kanseri, karaciğer kanseri, kemik kanseri ve daha pek çok kanser türü ile Onkoloji Uzmanları ilgilenir.
Radyasyon onkolojisi kaç sene?​
1219 sayılı Kanunun EK-1 sayılı çizelgesinde 4 (dört) yıl olarak belirlenmiş olan Radyasyon Onkolojisi uzmanlık eğitim süresi 5 (beş) yıla çıkarılmıştır.

Geri