Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Medeni Kanun ile hangi degisiklikler yapildi kisaca?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Medeni Kanun ile hangi değişiklikler yapıldı kısaca?​

Medeni Kanun’un Getirdiği Yenilikler1.Aile hukukunda kadın-erkek eşitliği sağlandı.2.Resmi nikah ve tek kadınla evlilik esası kabul edildi.3.Kadına da boşanma hakkı verildi.4.Mirasta kadın erkek eşitliği sağlandı.5.Mahkemelerdeki şahitlikte kadın erkek eşitliği getirildi.

Medeni Kanunla hangi tur toplumsal iliski veya yontem Duzenlenir?​

Medeni hukuk, özel hukukun temeli sayılan ve düzenlediği ilişkiler bakımından en kapsamlı olan özel hukuk dalıdır. Kişiliğin elde edilmesinden sona ermesine kadar geçen süre içinde, ticari ilişkiler dışında kalan, tüm özel ilişkileri içine alır.
Medeni hakları nelerdir?
Medeni haklar, bir ülkede herkesin cinsiyet ve uyrukluk ayrımı yapılmadan sahip olduğu haklardır. Nişanlanmak, evlenmek, mal sahibi olmak gibi haklar medeni haklardandır. Medeni hukuk, kişilerin medeni haklarıyla, aile, miras, eşya ve borç ilişkilerini düzenleyen hukuk dalıdır.
Medeni Kanunun kabulü ile neler oldu?
Medeni kanunun kabul edilmesiyle, aile yapısında önemli değişiklikler meydana geldi, mahkemelerde tanıklık yapma, miras ve boşanma konularında kadın ve erkek eşit hale getirildi, evliliklerde resmi nikah yapma zorunluluğu getirildi, tek eşle evlilik esası benimsendi.

Türk Medeni Kanunu kadın erkek ilişkileri açısından ne gibi yenilikler getirmiştir?​

Kadın ve erkek eşitliğinin yasal düzenlemesi gerçekleşti. Aile hayatında da kadın ve erkek arasındaki eşitlik hakkı sağlanmış, kadına da boşanma hakkı tanınmıştır. Resmi nikah zorunlu hale getirilerek, eski düzendeki ‘erkeğin birden çok kadınla evlilik yapabilmesinin’ önüne geçilmiştir.

Türk Medeni Kanunu kimden alındı?​

✓ Medeni Kanun İsviçre’den alınarak 17 Şubat 1926’da kabul edildi. ✓ Borçlar Kanunu İsviçre’den alınarak 8 Mayıs 1928’de kabul edildi. ✓ İcra ve İflas Kanunu İsviçre’den alınarak 9 Haziran 1932’de kabul edildi.
 
Geri
Üst