AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Medeni Hukuk ile ilgili kanunlar nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Medeni Hukuk ile ilgili kanunlar nelerdir?​

Medeni Hukukumuzun en önemli kaynağını oluşturan 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu;

Medeni Hukukun Temel Kavramları Nelerdir?​

Medeni hukukun temel ilkeleri şunlardır: İyiniyet, hakkın kötüye kullanılmaması ve dürüstlük kuralı ilkeleri. Hâkimin takdir yetkisi. Borçların genel kurallarının uygulanması
Madde 407 – Bir yıl veya daha uzun süreli özgürlüğü bağlayıcı bir cezaya mahkûm olan her ergin kısıtlanır. Cezayı yerine getirmekle görevli makam, böyle bir hükümlünün cezasını çekmeye başladığını, kendisine vasi atanmak üzere hemen yetkili vesayet makamına bildirmekle yükümlüdür.
Medeni hukukun yardımcı kaynakları nelerdir?
Medeni Hukukun Asli Kaynakları: 1-Kanunlar (Türk Medeni Kanunu ve Diğer Kanunlar) 2-Kanun Gücünde Kararnameler. 3-Tüzükler. 4-Yönetmelikler.
Medeni hukuk kaynakları nelerdir?
Hâkim, karar verirken bilimsel görüşlerden ve yargı kararlarından yararlanır.” O halde MK m. 1 gereğince medenî hukukun yürürlük kaynakları, kanun, örf ve âdet hukuku’dur.

Vasi olunan kişi ölürse ne olur?​

Yine vasi kısıtlanırsa veya ölürse vasilik görevi sona erecektir. Bu hallerde sulh hukuk mahkemesi tarafından yeni vasi tayin edilir. “Vasi, görevini ağır surette savsaklar, yetkilerini kötüye kullanır veya güveni sarsıcı davranışlarda bulunur ya da borç ödemede acze düşerse, vesayet makamı tarafından görevden alınır.

Engelli vasi tayini nasıl yapılır?​

Engelli Bireye Vasi Atanması Talebi Bakımından Engelli birey kısıtlanarak vesayet altına alınır ve mahkemece vasi atanan kişi engelli birey adına yapacağı tüm iş ve işlemler bakımından mahkemeden izin ve yetki almak zorundadır. Vesayet kararının 2 yılda bir mahkeme tarafından yenilenmesi gerekmektedir.
A) Asli Kaynaklar
Hukukun asli kaynakları nelerdir?
Hukukun esas (asıl-asli) kaynakları kendi içinde, “yazılı kaynaklar” ve “yazısız kaynaklar” olmak üzere ikiye ayrılır. Yazılı kaynaklar anayasa, kanun, kanun hükmünde kararname, tüzük, yönetmeliktir. Hukukun yazısız kaynakları ise örf ve âdettir.
 
Geri
Üst