AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mecburi ogretim yasi kac?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mecburi öğretim yaşı kaç?​

Mecburi ilköğretim çağı, 6-14 yaş grubundaki çocukları kapsar. İlkokulların birinci sınıflarına o yılın 31 Aralık tarihinde 72 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ancak çocuğun gelişim durumuna bağlı olarak okula erken başlaması veya kaydının ertelenmesi ile ilgili hususlar yönetmelikle düzenlenir.

Okula başlama yaşı ne olmalı?​

Yeni yönetmeliğe göre kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocuklar ilkokula kayıt yaptırabilir. Bununla birlikte 66 – 68 ay arası çocuklardan gelişim açısından ilkokula hazır olduğu düşünülen ve velisinin yazılı isteği bulunanlar öğrenciler de ilkokul birinci sınıfa kayıt olabilirler.

1 sınıfa kimler kayıt olabilir?​

1 sınıfa kimler kayıt olabilir?
İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.

Okul öncesi eğitim kaç yaşında başlamalı?​

Okul öncesi eğitim kaç yaşında başlamalı?
3 Yaş Okul Öncesi Eğitim İçin İdeal Başlangıç Yaşıdır Çocuğunuzun ilk iki yılında anne- baba ilk rol modellerdir.

Mecburi ilköğretim çağı dışına kaç yaşında çıkılır?​

“Mecburi ilköğretim çağı 6-14 yaş grubundaki çocukları kapsar. Bu çağ, çocuğun 6 yaşını bitirdiği yılın eylül ayı sonunda başlar, 14 yaşını bitirip 15 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda biter.”

Mecburi ilköğretim çağı dışına çıktı ne demek?​

a) Mecburi ilköğretim çağı dışına çıkan ilkokul öğrencileri, ders yılı sonuna kadar öğrenimlerine devam ettirilir. Bu öğrencilere öğretim yılı sonunda Öğrenim Belgesi EK-3 verilerek yaygın eğitime yönlendirilir.

2016 doğumlular ne zaman anaokuluna başlayacak?​

2016 doğumlular ne zaman anaokuluna başlayacak?
Anaokulu ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 36 ayını tamamlayan ve 68 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılır.

Okula başlamamak için rapor nereden alınır?​

Okula başlamamak için rapor nereden alınır?
Dinçer açıklamasında “66 aylık veya 66 aydan büyük çocuğunu ilkokula göndermek istemeyen veli Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelere başvuracak. Sağlık raporu almayacak, bunun adı sağlık raporu değil. Aile hekimlerinden ya da özel hastanelerden gelen raporları kabul etmeyeceğiz.” dedi.

Öğrenim çağı dışına ne zaman çıkılır?​

Bu çağ çocuğun 5 yaşını bitirdiği yılın eylül ayı sonunda başlar, 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda biter.

5 yaşında 1 sınıfa gidebilir mi?​

Eylül ayı itibariyle 66 – 67 – 68 ayını tamamlayan çocukların velileri isterlerse dilekçe ile 1. sınıfa kayıt ettirebilir. Eylül ayı itibariyle 72 aydan daha büyük çocuklar her durumda kayıt yaptırmak zorundadır. Hiçbir surette erteletme hakları yoktur.

Mecburi öğretim yaşı, genel olarak 6-14 yaş grubundaki çocukları kapsamaktadır. İlkokulların birinci sınıflarına, o yılın 31 Aralık tarihinde 72 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ancak çocuğun gelişim durumuna bağlı olarak okula erken başlaması veya kaydının ertelenmesi gibi durumlar yönetmelikle düzenlenmektedir.

Okula başlama yaşı konusunda yeni yönetmeliğe göre, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonuna kadar 69 ayını dolduran çocuklar ilkokula kayıt yaptırabilir. Ayrıca 66-68 ay arasındaki çocuklardan gelişim açısından ilkokula hazır olduğu düşünülen ve velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kayıt olabilmektedir.

Okul öncesi eğitim ise genellikle 3 yaşında başlamakta olup, çocuğun ilk iki yılında anne-baba ilk rol modeller olmaktadır. Mecburi ilköğretim çağı dışına çıkma ise 6-14 yaş grubundaki çocukları kapsayan bir süreçtir. Bu süreç, çocuğun 6 yaşını tamamladığı yılın eylül ayı sonunda başlar ve 14 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda sona erer.

2016 doğumlu çocuklar için anaokuluna başlama yaşı, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonuna kadar 36 ayını tamamlayan ve 68 ayını doldurmayan çocuklar için geçerlidir. Okula başlamamak için rapor almak isteyen velilerin, 66 aylık veya bunun üzerindeki çocukları için Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelere başvurması gerekmektedir.

Öğrenim çağı dışına çıkma süreci ise, çocuğun 5 yaşını tamamladığı yılın eylül ayı sonunda başlar ve 13 yaşını tamamladığı yılın öğretim yılı sonunda sona erer. Eylül ayı itibarıyla 66-68 ay aralığında olan çocukların velileri isterlerse dilekçe ile 1. sınıfa kayıt yaptırabilirler, ancak 72 aydan büyük çocuklar her durumda kayıt yaptırmak zorundadır ve erteletme hakları yoktur.

Geri