AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mecburen İçki ve Alkol Bulunan Sofrada Yemek Yemek

SoruCevap

Yeni Üye
Selamın aleyküm , Adım cemal özel bir firmada elektrik teknisyeni olarak çalışmaktayım, ofis elemanıyım , aynı zamanda firmam Japon firması olduğu için ara sıra yemek düzenlenmekte, yemeğe iştirak etmemi istiyorlar bir kaç kez katıldım aklıma hep bir soru işareti bu yemekte sınırsız alkol var sizce ne yapmalıyım?

Katılsam yanımda içiyorlar, katılmasam göze batmak istemiyorum ne yapmalıyım Allah’u teala bana namazı emrettiği için 5 vakit namazımı da kılıyorum?

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, durumunuzu anlıyoruz, tabi ki zor bir durum. Fakat İslam dininde bu yaptığınız caiz değildir. Size tavsiyemiz bu yemeğin inancınıza ters olduğunu samimi bir dille ifade etmeli ve mazeretinizi bildirmelisiniz. Eğer bu mümkün olmuyor ise çeşitli mazeretler sunarak bu düzenlemelerden uzak durmalısınız. Eğer buda mümkün olmuyor ise kendinize başka bir iş arayışı içerisine girmelisiniz. Unutmayın size bu güzel işi nasip eden yüce Mevla’mız size daha güzel işlerde nasip edebilir.

Siz Mevla’mıza ve etrafınızda ki insanlara samimiyetinizi göstermeli ve inancınızın gerektirdiği gibi yaşamalısınız. Yüce Mevla’mız size mutlaka yardım edecektir, bundan asla şüphe tememelisiniz. Yüce Mevla’mız yardımcınız olsun.

Geri