AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mebde ozel ders verebilir mi?

Editör

Yeni Üye

Mebde özel ders verebilir mi?​

Kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenlerin özel ders vermesi yasak mı? Ataması yapılmış olan öğretmenlerin özel ders vermeleri yasaktır. Devlete bağlı olarak çalışan kişiler devlet memurluğu görevi dışında başka bir görevde bulunamazlar.

Özel ders bürosu yasal mı?​

Özel ders bürosu yasal mı?
Özel ders vermeye başlamak için herhangi bir yasal düzenleme bulunmadığı için öğretmen olarak hizmetinizin reklamını yapmak ve hangi önlemlerin alınması ve kontrollerin yapılması gerektiğine karar vermek tamamen size kalmış.

Öğretmenin öğrencisine özel ders vermesi etik midir?​

Öğretmenin öğrencisine özel ders vermesi etik midir?
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi kurumlarda öğretmenlik yapan bir kişinin ister kendi öğrencisine ister başka öğrencilere ücret karşılığı özel ders vermesi meslek etiğine uymadığı açıktır.

Öğretmen özel kurumda ders verebilir mi?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları özel okullarda görev yapan öğretmenleri sevindirecek bir duyuru yayımladı. Özel okullarda görev yapan öğretmenlere başka özel okullarda da haftada 40 saati geçmemek şartıyla derse girebilme hakkı tanındı.

Devlet memurları özel ders verebilir mi?​

Devlet memurları özel ders verebilir mi?
Devlet memurlarının 5580 sayılı Kanun hükümlerine uymak suretiyle özel eğitim kurumlarında ders vermeleri mümkün bulunmaktadır. Ancak, özel öğretim kurumları dışında özel ders vermelerinin 657 sayılı Kanunun 28 inci maddesi uyarınca mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.

Devlette çalışan bir öğretmen özelde çalışabilir mi?​

Devlette çalışan bir öğretmen özelde çalışabilir mi?
MEB’na kurumlarda çalışan özel eğitim öğretmenleri genellikle 30 saat haftalık çalışmasını tamamlamaktadır. Ancak SHÇEK vb. kurumlarda çalışanlar,kuumlarından muvafakatname aldıkları takdirde sadece özel eğitim OKULLARINDA haftada 10 saat çalışabilirler. Açıklanan şartlarda çalışılabilir.

Öğretmen başka bir işte çalışabilir mi?​

Maddesinde; Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar.

Özel ders vermek vergiye tabi mi?​

Özel ders vermek vergiye tabi mi?
Anılan madde hükmüne göre, öğretmenler tarafından öğrencilere verilen özel ders faaliyetinin serbest meslek faaliyeti, bu faaliyetten elde edilen kazancın da serbest meslek kazancı olarak kabul edilip vergilendirilmesi gerekmektedir.

Özel eğitim ofisi açabilir mi?​

Özel eğitim ofisi açabilir mi?
Eğitim ve öğrenci koçluğu ofisi açmak için gerekli evraklar , adli sicil kaydı, kira kontratı, kimlik fotokopisi ve varsa ortaklık sözleşmesi gerekmektedir. Öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı sertifikası alındıktan sonra öğrenci koçluğu ofisi açmak için gerekli belgelerle muhasebeciye gitmeniz gerekmektedir.

Kadrolu öğretmen özel okulda kaç saat ders verebilir?​

Özel okullarda görev yapan öğretmenlere, ilgi (b) Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “Okullarda görevli öğretmenler ile uzman öğreticiler haftada en fazla aylık karşılığı 20 saat, ders saati ücretli 20 saat olmak üzere toplam 40 saate kadar ders okutabilir.” hükmü doğrultusunda, okulun kurucusu …

Kadrolu öğretmen özel ders verebilir mi?​

Kadrolu öğretmen özel ders verebilir mi?
657 sayılı Kanuna tabi öğretmen özel ders veremez.

Memur ücretli ders verebilir mi?​

Memur ücretli ders verebilir mi?
Uzman öğretici, usta öğretici ve öğretmenlik yapma nitelik ve şartlarını taşıyan diğer Devlet memurlarına, ilgili birimlerin izniyle haftada on saati geçmemek üzere ücretli ders görevi verilebilir.

Memurun özel ders vermesi caiz mi?​

657 sayılı Kanunun 28. maddesine göre, devlet memurlarının özel ders vermemesi gerekmektedir.

Kamuda çalışan öğretmen özel ders verebilir mi?​

Kamuda çalışan öğretmen özel ders verebilir mi?

Eğitim sistemiyle ilgili sorduğunuz sorular oldukça detaylı ve önemli konuları ele alıyor. İşte her bir başlık hakkında daha fazla bilgi:

**Mebde özel ders verebilir mi?**
Devlete bağlı olarak çalışan kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenlerin atamaları yapılmış ise, özel ders vermeleri yasaktır. Devlet memurlarının devlet memurluğu görevi dışında başka bir görevde bulunmaları yasaktır.

**Özel ders bürosu yasal mı?**
Özel ders bürosu açmak için herhangi bir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Bu nedenle, öğretmen olarak hizmetinizi reklamını yapmak ve gerekli önlemleri almak size kalmış bir durumdur.

**Öğretmenin öğrencisine özel ders vermesi etik midir?**
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi kurumlarda öğretmenlik yapan bir kişinin kendi öğrencisine ya da başka öğrencilere ücret karşılığı özel ders vermesi meslek etiğine uymaz.

**Öğretmen özel kurumda ders verebilir mi?**
Özel okullarda görev yapan öğretmenlere, başka özel okullarda haftada 40 saati geçmemek şartıyla ders vermelerine olanak tanınmıştır.

**Devlet memurları özel ders verebilir mi?**
Devlet memurlarının, 5580 sayılı Kanun hükümlerine uyarak özel eğitim kurumlarında ders vermeleri mümkün olabilir. Ancak, özel öğretim kurumları dışında özel ders vermenin mümkün olmadığı belirtilmektedir.

**Devlette çalışan bir öğretmen özelde çalışabilir mi?**
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda çalışan özel eğitim öğretmenlerinin belirli şartlar altında özel eğitim okullarında haftada belirli bir saat ders verebilmelerine izin verilebilmektedir.

**Öğretmen başka bir işte çalışabilir mi?**
Devlet memurları, Türk Ticaret Kanunu'na göre tacir veya esnaf sayılmayacakları faaliyetlerde bulunamazlar. Ticaret, sanayi müesseselerinde görev alamazlar veya ticari faaliyetlerde bulunamazlar.

**Özel ders vermek vergiye tabi mi?**
Öğretmenlerin öğrencilere verdiği özel ders faaliyeti, serbest meslek kazancı olarak kabul edilip vergilendirilmelidir. Bu faaliyetten elde edilen kazançlar, vergiye tabidir.

**Özel eğitim ofisi açabilir mi?**
Özel eğitim ofisi açmak için belirli evraklar gerekebilir. Öğrenci koçluğu ve eğitim danışmanlığı sertifikası alındıktan sonra, gerekli belgelerle muhasebeciye başvurarak ofis açılabilir.

**Kadrolu öğretmen özel okulda kaç saat ders verebilir?**
Özel okullarda görev yapan öğretmenlerin haftada en fazla aylık karşılığı 20 saat, ders saati ücretli 20 saat olmak üzere toplam 40 saate kadar ders verebilmelerine izin verilebilir.

**Kadrolu öğretmen özel ders verebilir mi?**
657 sayılı Kanuna tabi öğretmenlerin özel ders vermesine müsaade edilmez.

**Memur ücretli ders verebilir mi?**
Uzman öğretici, usta öğretici ve öğretmenlik yapma niteliklerine sahip diğer devlet memurlarına, ilgili birimlerin izniyle haftada on saati geçmemek üzere ücretli ders görevi verilebilir.

**Memurun özel ders vermesi caiz mi?**
Devlet memurlarının özel ders vermemesi gerekmektedir, 657 sayılı Kanunun ilgili maddesine göre.

**Kamuda çalışan öğretmen özel ders verebilir mi?**
Kamuda çalışan öğretmenlerin özel ders vermesi 657 sayılı Kanunun düzenlemelerine tabi olacaktır.

Geri