AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Meb ucretsiz kaynak kitap dagitimi nasil alinir?

Editör

Yeni Üye

MEB ücretsiz kaynak kitap dağıtımı nasıl alınır?​

Şimdiye kadar yayımlanan en geniş yardımcı kaynak seti özelliği taşıyan yardımcı kaynak destek paketine Bakanlığın “meb.gov.tr” internet adresinden de ulaşılabiliyor.

MEB ücretsiz kaynak kitap dağıtımı ne zaman başladı?​

MEB ücretsiz kaynak kitap dağıtımı ne zaman başladı?
Millî Eğitim Bakanlığının almış olduğu kararla, 2003-2004 eğitim-öğretim yılında ders kitapları Millî Eğitim tarihinde ilk defa ilköğretim öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları nereden alınır?​

www.eba.gov.tr adresine giriş yapınız. Açılan sayfada “Dersler” bölümüne tıklayınız. “Ders Kitapları” bölümüne tıklayarak istediğiniz dersin kitabına ulaşabilir, indirebilirsiniz.

MEB yardımcı kaynaklar nereden alınır?​

MEB yardımcı kaynaklar nereden alınır?
Şimdiye kadar yayımlanan en geniş yardımcı kaynak seti özelliği taşıyan Ocak ayı yardımcı kaynak destek paketine http://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresi üzerinden erişilebiliyor. Kaynak paketi ayrıca basılı olarak da tüm öğrencilere ücretsiz ulaştırılacak.

Milli Eğitim kitapları ne zaman ücretsiz oldu?​

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2003’ten itibaren tüm kademelerde ders kitaplarının ücretsiz verildiğini, bugüne kadar 3 milyar 374 milyon kitap dağıtıldığını hatırlatarak, “2021 yılından sonra da bu hizmet aynı şekilde devam edecek.” diye konuştu.

MEB yardımcı kaynaklar ne zaman Dagitilacak?​

MEB yardımcı kaynaklar ne zaman Dagitilacak?
MEB, eğitimde fırsat eşitliği çerçevesinde 2022 yılı eylül ayında 100 milyon yardımcı kaynak kitabı öğrencilere gönderecek. Gönderilecek yardımcı kaynaklar, tüm eğitim kademeleri için hazırlanan 85 yardımcı kaynak ve 7 öğretmen kılavuzundan oluşuyor.

Yardımcı kaynak destek paketi nasıl alınır?​

Tüm kademe ve sınıf seviyesindeki öğrencilere yönelik hazırlanan mayıs ayı yardımcı kaynak paketine “yardimcikaynaklar.meb.gov.tr” adresinden ulaşılabiliyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılı için yayımlanan son yardımcı kaynak paketi olma özelliği taşıyan mayıs ayı yardımcı kaynak paketinde 8 bin soru yer alıyor.

Kaynak kitaplar ne zaman dağıtılacak?​

Kaynak kitaplar ne zaman dağıtılacak?
Milli Eğitim Bakanı Özer, tüm eğitim kademelerinde yardımcı kaynakların ve destekleyici eğitim materyallerinin kasım ayından itibaren ücretsiz dağıtılmaya başlanacağını bildirdi.

MEB ücretsiz kaynak kitap dağıtımı nasıl alınır sorusuna yönelik bilgi vermek gerekirse, Millî Eğitim Bakanlığı'nın ücretsiz kitap dağıtımı hizmetinden yararlanmak için öğrenci veya velilerin "meb.gov.tr" internet adresine giriş yapmaları gerekmektedir. Ayrıca ders kitaplarını ve yardımcı kaynakları indirmek için "www.eba.gov.tr" adresine de erişim sağlayabilirsiniz.

MEB ücretsiz kaynak kitap dağıtımının ne zaman başladığı sorusuyla ilgili bilgi vermek gerekirse, Millî Eğitim Bakanlığı 2003-2004 eğitim-öğretim yılında ilköğretim öğrencilerine ders kitaplarını ücretsiz olarak dağıtmaya başlamıştır. Bu kararla birlikte, ders kitaplarının ücretsiz olarak temin edilebilmesi sağlanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ders kitapları ve yardımcı kaynaklar nereden alınır sorusuna cevap olarak, "www.eba.gov.tr" adresine girerek "Dersler" bölümüne tıklayabilir ve istediğiniz dersin kitabına erişebilirsiniz. Ayrıca yardımcı kaynaklara erişmek için "yardimcikaynaklar.meb.gov.tr" adresini ziyaret edebilirsiniz.

Milli Eğitim kitaplarının ne zaman ücretsiz hale geldiği sorusuna yanıt olarak, 2003 yılından itibaren tüm kademelerde ders kitaplarının ücretsiz olarak dağıtıldığı belirtilmektedir. Bakanlık bu hizmeti sürdürmekte olup, 2021 yılından sonra da ücretsiz kitap dağıtımının devam edeceği açıklanmıştır.

MEB yardımcı kaynakların dağıtımının ne zaman yapılacağı sorusuna yönelik olarak, MEB'nin 2022 yılı eylül ayında 100 milyon yardımcı kaynak kitabını öğrencilere göndereceği belirtilmektedir. Hazırlanan yardımcı kaynaklar, tüm eğitim kademeleri için 85 yardımcı kaynak ve 7 öğretmen kılavuzundan oluşmaktadır. Ayrıca yardımcı kaynak destek paketlerine "yardimcikaynaklar.meb.gov.tr" adresinden erişim sağlanabilir.

Son olarak, kaynak kitapların dağıtım tarihi ile ilgili bilgi vermek gerekirse; Milli Eğitim Bakanı öğrencilere yönelik yardımcı kaynakların ve destekleyici eğitim materyallerinin kasım ayından itibaren ücretsiz olarak dağıtılacağını duyurmuştur. Bu sayede öğrencilerin eğitimde fırsat eşitliğine erişimleri sağlanmış olacaktır.

Geri