AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Meb Rebus nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Meb Rebus nedir?​

Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencilerin başvuruları Resmî Burslu Öğrenci Sistemi (REBUS – http://rebus.meb.gov.tr) …
YLSY başvuru puanı nasıl hesaplanır?
Varsa Nasıl Hesaplanır? Evet, vardır. ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmede ALES puanınızın %40’ı, not ortalamanızın %20’si dikkate alınır. Mülakattan sonra ALES puanınızın %40’ı, mülakat puanınızın %40’ı, genel not ortalamanızın %20’si alınarak YLSY puanınız hesaplanır.

YLSY ne kadar sürer?​

öğrenimi için en fazla 2 yıl, doktora öğrenimi için ise en fazla 4 yıla kadar süre verilir. Fakat bu durum ülkelerin eğitim sistemlerine ve işleyişlerine göre farklılık gösterebilir. ( Örneğin; İngiltere’de yüksek lisans öğrenimi için 1 yıl, doktora öğrenimi için ise 3 yıla kadar süre verilir.)
Milli Eğitim Bakanlığı bursu ne kadar?
MEB Bursu, KYK Burs ücretiyle aynıdır. 2020 yılı itibariyle 550 TL’dir.

MEB burs alan KYK yurtta kalabilir mi?​

Burs Miktarının Kredi Ve Yurtlar Kurumu KYK Bursları Miktarı Olarak Belirlenmesi Beklenmektedir. MEB Öğretmenlik Bursunu Alan Yüksek Öğrenim Öğrencileri KYK Bursu Alamayacaklar.
MEB öğrenci bursu ne kadar?
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 yılında düzenlenecek İOKBS tarihlerini duyurdu. Ortaokul ve lise kademelerinde ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim masraflarını karşılaması bursluluk sınavı düzenleyecek. Sınavda başarılı olan adaylara her ay 460 TL’ye varan burs ödemesi yapılacak.

Milli eğitim bursu ne kadar 2022?​

Bursluluk sınavında başarı gösteren öğrencilere burs ödemeleri bir eğitim yılında her ay yapılıyor. 2022 burs ücretleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 470 TL’ye yükseltildi. Sınava girip kazanan öğrenciler başarı durumlarına göre eğitim hayatlarının sonuna kadar (12.sınıf) burs almaya devam eder.

Geri