AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

MEB Ozel ogretim kurumlari Yonetmeligi degisti mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

MEB Özel öğretim kurumları Yönetmeliği değişti mi?​

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Böylelikle eğitim personelinin bu konuda yaşadığı mağduriyetin giderilmesi amaçlandı. Özel öğretim kurumlarında görevlendirilen eğitim personelinin çalışma izinlerinin uzatma onayının haziran ayı içinde toplu olarak alınması uygulamasında da değişikliğe gidildi.

Özel öğretim kurumları Yönetmeliği nedir?​

Özel öğretim kurumları Yönetmeliği nedir?
MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, her derece ve türdeki özel öğretim kurumlarının açılış ve işleyişiyle ilgili usul ve esasları düzenlemektir. MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununda belirtilen özel öğretim kurumlarını kapsar.

Kimler özel öğretim kurumu açabilir?​

Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak açılan özel öğretim kurslarında eğitimler; halen örgün eğitime devam eden öğrenciler (lise 1. 2. 3. 4. sınıflar) ile liseden mezun olanlara yönelik verilmektedir.

5580 sayılı Özel öğretim kurumları nelerdir?​

5580 sayılı Özel öğretim kurumları nelerdir?
Özel öğretim kurumları; özel anaokulu, ilkokul, ortaokul, ortaöğretim (lise), çeşitli kurslar, kişisel gelişim kursu, dil kursu, bale kursu, müzik kursu, özel öğretim kursu, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, uzaktan öğretim yapan kuruluşları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, hizmet içi eğitim merkezleri.

Özel Okullar Hangi Bakanlığa Bağlı?​

Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyet göstermekte olan resmi/özel okul/kurumlara hangi branşta hangi lisans bölümü mezunlarının atanabileceği Talim ve Terbiye Kurulunun 9 sayılı kararında açıklanmıştır.

Abdullah Süslü kimdir?​

Abdullah Süslü kimdir?
Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü bitiren Abdullah Süslü; Daha sonra Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde Kamu Yönetimi Alanında Tezli Yüksek Lisans yaptı. Değişik okullarda Öğretmenlik, Müdür Yardımcılığı, Okul Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Özel okul atamaları nasıl oluyor?​

Özel Okul Açarken Mutlaka Özel Okul Müdürü evrakları dosyaya konulur. Daha sonra Özel Okul Ruhsatı alındıktan sonra bütün personelin atama işlemeleri yapılır. Özel okullarda müdür, müdür yardımcısı, öğretmen ve diğer personel olarak çalışan tüm personelin özel öğretim kurumlarına uygun olarak ataması yapılır.

Özel eğitim kurumlarında kimler çalışıyor?​

Özel eğitim kurumlarında kimler çalışıyor?
Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin 59. maddesine göre “Özel eğitim kurumlarında çocuk gelişimi ve eğitimcisi, dil ve konuşma terapisti, ergoterapist, fizyoterapist, sosyal çalışmacı ve ihtiyaç duyulması halinde diğer mesleklerden de personel ihtiyaca göre atanabilir veya diğer kurum ve kuruluşlar ile iş birliği …

Özel öğretim kurum açma izni başvurusu nereye yapılır?​

MADDE 3 – Bir kurumda öğretime başlayabilmek için kurum açma izni alınması zorunludur. İzin başvuruları ilgili millî eğitim müdürlüğüne yapılır.

Özel eğitim kurumları nelerdir?​

Özel eğitim kurumları nelerdir?
Yönetmelikte Yapılan Değişiklikler.

Özel öğretim kursu ne demek?​

Özel öğretim kursları, lise ve dengi okullardan mezun olmuş, öğrencilik hayatını yeni bitirmiş olanların bazı alanlarda ihtiyacı olan takviyeyi alabilmesi; öğrencilerin ise kendilerini bir ya da birden çok bilim grubunda geliştirmesini sağlamak amacıyla tanımlandı.

Okullar kamu kurumu müdür?​

Okullar kamu kurumu müdür?
Okul, hem bir bilgi yuvası hem de sosyal etkinliklerin yerine getirildiği bir kurumdur.

Sürücü kursları hangi genel müdürlüğe bağlı?​

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarının işleyişiyle ilgili usul ve esasları düzenlemektir.

Abdullah Süslü Genel müdür?​

Abdullah Süslü Genel müdür?
 
MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerle ilgili bilgileri paylaşarak konuya açıklık getirebilirim:

Yazınızda belirttiğiniz gibi, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı ve eğitim personelinin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi amaçlandı. Artık özel öğretim kurumlarında görevli eğitim personelinin çalışma izinlerinin uzatma onayı haziran ayı içinde toplu olarak alınmayacak, bu konuda değişikliğe gidildi.

Özel öğretim kurumları Yönetmeliği, özel öğretim kurumlarının açılış ve işleyişiyle ilgili usul ve esasları düzenleyen bir düzenlemedir. Özel öğretim kurumları, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında yer almaktadır.

Özel öğretim kurumu açma izni başvurusu, bir kurumda öğretime başlayabilmek için alınması gereken bir izin olup, ilgili millî eğitim müdürlüğüne yapılmalıdır.

Özel öğretim kurumları arasında yer alan özel eğitim kurumlarında çocuk gelişimi ve eğitimcisi, dil ve konuşma terapisti, ergoterapist, fizyoterapist, sosyal çalışmacı gibi alanlarda uzman personeller çalışmaktadır. Yani özel eğitim kurumlarında öğrencilerin gelişimine yönelik farklı uzmanlık alanlarından personeller görev yapmaktadır.

Özel öğretim kursu ise lise veya dengi okullardan mezun olan bireylere yönelik belirli alanlarda takviye sağlama veya bilgi ve becerilerini geliştirmelerine destek olma amacıyla hizmet veren kurumlardır.

Son olarak, Abdullah Süslü'nün kim olduğuna dair verilen bilgilerde, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptığı ve çeşitli okullarda öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğü görevlerinde bulunduğu belirtilmiştir. Abdullah Süslü'nün genel müdür olduğuna dair belirli bir bilgi verilmemiş, daha ziyade eğitim alanındaki kariyeri hakkında bilgi paylaşılmıştır.

Eğitim alanıyla ilgili daha fazla detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa ya da üzerinde durulmasını istediğiniz farklı konular mevcutsa lütfen paylaşmaktan çekinmeyin. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.
 
Geri
Üst