AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

MEB onayli cocuk bakici sertifikasi nasil alinir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.666
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

MEB onaylı çocuk bakıcı sertifikası nasıl alınır?​

Söz konusu destekten Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde ikamet edenler faydalanmaktadır. Fakat, bakıcılar uzaktan eğitim yöntemiyle eğitim alabilmektedir. 0-24 ay arasında çocuğu olan anneler e-devlet şifresi ile www.sgkegitimlibakici.org veya www.sgk.gov.tr internet adresi üzerinden Ön Kayıt yapabilir.

Çocuk bakıcılığı yapmak için sertifika nereden alınır?​

8- Çocuk Bakımı Eğitimleri Hakkında Detaylı Bilgiye Nereden Ulaşabilirim? MEB Halk Eğitim Merkezleri veya (MEB onaylı sertifika veren) Belediyelere bağlı eğitim merkezlerinden ulaşabilirsiniz.

Çocuk bakım elemani kursu kac saat?​

Çocuk bakım elemani kursu kac saat?
Çocuk Bakım Elemanı Eğitimi Süresi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013 yılında oluşturulan eğitim programı 936 saat olarak planlanmıştır. 936 saatlik eğitim yaklaşık olarak 8 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır.

Çocuk sertifikası nasıl alınır?​

Çocuk gelişimi ve eğitimi sertifikası almak için çocuk gelişimi ve eğitimi sertifika programına katılabilirsiniz. Eğitimler uzaktan eğitim şeklinde yapılmakta olup Türkiye’nin her yerinden katılabilirsiniz. Eğitimi sonunda alınacak sertifikalar üniversite onaylıdır.

Çoçuk Gelişimi ve eğitimi Sertifikası Nasıl Alınır?​

Çocuk gelişimi belgesi nasıl alınır? Üniversite iş birliği ile hazırlanan çocuk gelişimi ve eğitimi sertifika programına katılarak çocuk gelişimi sertifikası alabilirsiniz. Üniversite onaylı sertifika alacağınız çocuk gelişimi eğitim ve bakımı kursu MEB müfredatına uygun olarak verilmektedir.

Çocuk bakım Elemanı Kursu nedir?​

Çocuk bakım Elemanı Kursu nedir?
Çocuk Bakımı Kursu; 0-3, 3-6 yaş çocuk bakımı yapabilecek meslek elemanlarının yetiştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan eğitim programıdır. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı kurs programı olan “Çocuk Bakımı Kursu” 936 saat ve 3. seviye bir eğitimdir.
Usta öğretici belgesi almak için kaç saat derse girer?​
(3) Ders görevi ile görevlendirilen ücretli usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla sekiz ders saatidir. Müdür, cumartesi ve pazar günleri de dâhil olmak üzere ücretli usta öğreticilere günün 07.00 ile 22.00 saatleri arasında görev verebilir. Bu çalışma süresi haftada 40 ders saatini geçemez.
 
MEB onaylı çocuk bakıcı sertifikası almak isteyen kişiler için bazı önemli detayları açıklamak istiyorum:

1. **Kimler Faydalanabilir?**
Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde ikamet edenler bu destekten faydalanabilmektedir. Ayrıca, bakıcılar uzaktan eğitim yöntemiyle sertifikalarını alabilirler.

2. **Ön Kayıt ve Eğitim:**
Sertifika için başvuruları, e-devlet şifresi ile [www.sgkegitimlibakici.org](http://www.sgkegitimlibakici.org) veya [www.sgk.gov.tr](http://www.sgk.gov.tr) internet sitelerinden yapabilirsiniz. Eğitimler genellikle çocuk bakımı, gelişimi ve eğitimi üzerine olup, MEB onaylı olarak verilmektedir.

3. **Eğitim Süresi:**
Çocuk Bakım Elemanı Eğitimi genellikle 936 saat olarak planlanmıştır ve yaklaşık 8 ay sürebilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda farklı saatlerde eğitim programları da bulunmaktadır.

4. **Çocuk Bakımı Kursu:**
Çocuk Bakımı Kursu, 0-3 ve 3-6 yaş aralığındaki çocuklara bakım yapabilecek meslek elemanlarının yetiştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bir eğitim programıdır. Bu kurslar genellikle 936 saat sürmektedir ve 3. seviye bir eğitimi kapsamaktadır.

5. **Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Sertifikası:**
Çocuk gelişimi ve eğitimi sertifikası almak için özellikle üniversitelerle iş birliği yapılan eğitim programlarına katılabilirsiniz. Bu programlar genellikle uzaktan eğitim şeklinde sunulmakta olup, Türkiye genelinden katılım mümkündür. Sonunda alınan sertifikalar üniversite onaylıdır ve MEB müfredatına uygun olarak verilmektedir.

6. **Usta Öğretici Belgesi:**
Usta öğretici belgesi almak isteyen kişilerin ders görev süresi genellikle en fazla sekiz ders saati olup, haftada toplamda 40 ders saati geçmemelidir. Bu belge için çalışma saatleri müdür tarafından belirlenmekte olup, haftanın her günü dahil olmak üzere 07.00-22.00 saatleri arasında görevlendirme yapılabilmektedir.
 
Geri
Üst