MEB onayli bakici sertifikasi kac gunde alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

MEB onaylı bakıcı sertifikası kaç günde alınır?​

Eğitim: Eğitim 1 ay sürmektedir. Kayıtlı ders videoları üzerinden uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır. Eğitim portalı 24 saat açıktır. İstenilen gün ve saatte giriş yapılabilmektedir.
Halk Eğitim çoçuk gelişimi kursu ne kadar sürer?
Çocuk Gelişimi Kursları Sosyal Hizmetler’in zorunlu tuttuğu 1064 saatlik sertifikanın eğitimidir. (Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurs süresi 936 saat olarak değiştirilmiştir.)

Yaşlı bakım Kursu kaç saat?​

Kurs süresi 160 saat, 1 (bir) aydır. Evde veya kurumda hasta, yaşlı ve engelli bakım hizmetleri alanında çalışan kişilerin alması gereken zorunlu sertifikalı eğitimdir.
Eğitimli bakıcı sertifikası nereden alınır?
MEB Halk Eğitim Merkezleri veya (MEB onaylı sertifika veren) Belediyelere bağlı eğitim merkezlerinden ulaşabilirsiniz.
Hasta ve yaşlı bakımı kursu sonunda alınacak hasta ve yaşlı bakımı sertifikası 560 saatlik olup üniversite onaylıdır.
Eğitimli bakıcı desteğini kimler alabilir?
Tam zamanlı olarak ve hizmet akdiyle bir işverenin yanında çalışan ve 0-24 ay arası çocuğu olan sigortalı anne, bir eğitimli çocuk bakıcısını sigortalı olarak çalıştırıp bu bakıcıya çocuğunu baktırmaya başladığında mali destekten faydalanabilir.

Eğitimli çocuk bakıcısı sertifikası nasıl alınır?​

0-36 ay çocuk bakımı sürecini kapsayan Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası veren bir kursu başarıyla tamamlayarak bakıcı sertifikasını hak etmiş olursunuz. İŞKUR Kayıt Belgesi almalısınız (e-devlet aracılığıyla alabilirsiniz). Sertifika almak kurslarda genellikle ücretlidir.
Eğitimli bakıcı nasıl bulunur?
Ev hanımları, lise mezunları, bakıcı olmak isteyen tüm adaylar bakiciburada.com ‘a üye olarak kendilerine iş bulabiliyorlar. Yetkililer, “Bakıcı iş ilanlarını takip etsinler. Ev işlerine yardımcı ya da tecrübeli çocuk bakıcılarına da ihtiyaç var. Bu bakıcılar çalışan annelerin büyük yardımcısı oluyor.

Geri