AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Meb ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Meb ne işe yarar?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye’de eğitim-öğretim eski adıyla; talim- terbiye ile ilgilenen bakanlıktır. MEB, Anayasanın 430 sayılı Tevhid’i Tedrisat Kanunu, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile kalkınma planı ve programları doğrultusunda kurulan, eğitime hizmeti amaçlayan bir bakanlıktır.

Mebbis sistemi nedir?​

MEBBİS (Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri), Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir.
Mebbis e kimler girebilir?
Mebbis; Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri’nin kısa adıdır. Yani Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı tüm hizmetler ve olanaklar Mebbis üzerinden yapılabiliyor. Mebbis öğretmen girişi modülü ile öğretmenler, müdürler, idari personel, öğrenciler ve veliler işlem yapabilmektedir.
Lise tercih sonuçları nereden öğrenilir?
e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi.

MEBBİS kullanıcısı nasıl olunur?​

İnternet sitesi üzerinden mebbis.meb.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekran üzerinden kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmelisiniz. Kullanıcı adı kısmından sizi ait bulunan TC kimlik numarasını yazmanız yeterlidir. Mebbis’e girebilmenin ikinci yolu ise e-devlet sistemi üzerinden giriş yapmaktır.

Tercih sonuçları nasıl öğrenilir?​

Adaylar tercih sonuçlarını www.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek.
Mahmut Özer kimdir mesleği ne?
Mahmut Özer (5 Mayıs 1970) Türk akademisyen, bürokrat ve siyasetçidir. Mevcut Türkiye Millî Eğitim Bakanıdır.
Hizmetiçi eğitime katılmak zorunlu mu?
MADDE 21-(1) Personelin düzenlenecek hizmet içi eğitime katılması zorunludur. Eğitime katılacakların sayı ve nitelikleri programlarda belirlenir.

Geri