AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

MEB mesleki egitim Kurslari nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
56.972
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

MEB mesleki eğitim Kursları nelerdir?​

Bilgisayar ve Bilişim Eğitimleri Kurslarımız. Solidworks Kursları, 3D Studio Max Kursu, Autocad Kursu.

Mesleki eğitim Merkezine lise mezunları kayıt olabilir mi?​

Ortaokul mezunları, her hangi bir liseden ayrılanlar, lise mezunları (şu an her hangi bir lisede okuyanlar nakil olabilir ), üniversite mezunları 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre çıraklık eğitimi uygulama kapsamında olan 140 meslek dalında bir işyerinde çalışanlar kayıt olabilir.

Açık liseye geçmek avantajlı mı?​

Açık liseye geçmek avantajlı mı?
Açık liseye geçmenin en büyük avantajı ise vakti genişletip üniversiteye daha sıkı bir şekilde çalışmaktır. Böylece okulların size zorunlu tuttuğu performans ödevleri, yazılı haftası, sözlüler gibi üniversite hazırlık süreciyle bağlantılı olmayan birçok sorumluluktan kurtulmuş oluyorsunuz.

Halk Eğitim Merkezinden öğrenci belgesi alınır mı?​

Halk Eğitim Merkezinden öğrenci belgesi alınır mı?
Kayıtlı olduğunuz Halk Eğitimi Merkezine başvurarak öğrenci belgesi alabilirsiniz.

Mesleki eğitim kurslarında neler var?​

İşkur’da Hangi Kurslar Var?
- Beden işçisi,
- Garson,
- Kuaförlük,
- Ön Muhasebeci,
- Fotoğrafçılık,
- Grafik Tasarımcılığı,
- Hasta Danışmanı,
- Büro Memuru,

Meslek edindirme kurslarında hangi bölümler var?​

İşkur kursları internet üzerinden her yıl yayınlanmaktadır. İşkur aracılığı ile bu kurslar yapılır ve binlerce kişi istihdam edilmektedir….
- Beden İşçisi.
- Garson.
- Kuaförlük.
- Fotoğrafçılık.
- Grafik Tasarımcılığı
- Ön Muhasebeci.
- Hasta Danışmanı

Mesleki eğitim Merkezi mezunları lise yerine geçer mi?​

Mesleki eğitim Merkezi mezunları lise yerine geçer mi?
Ustalık Belgesi ile öğrenim gördükleri veya en son kayıtlı oldukları liseden alacakları belge ile aldıkları veya başarılı oldukları dersleri ispatladıklarında başarılı oldukları derslerden muaf tutularak diğer fark derslerini yüz yüze alarak Meslek Lisesi Diploması alabilecektir.

Mesleki eğitim Merkezine kimler kayıt olabilir?​

Mesleki eğitim Merkezine kimler kayıt olabilir?
Mesleki eğitim merkezleri tüm illerde bulunmaktadır. En az ortaokul mezunu olan adaylar yıl boyunca kayıt yaptırabilir. 181 farklı dalda başvuru yapılabilmektedir. Haftada 1 gün okulda teorik, 4 gün ise işletmelerde beceri eğitimi verilmektedir.
Lise 4 açıköğretime geçiş kaç kredi?​
Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. Örgün eğitimden ayrılıp tasdiknamesi ile başvuru yapan öğrenciler başarılı oldukları derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.
Açık liseye geçince okul puanı gelir mi?​
Belki sonradan merak edip gelen olur diye yazayım. Biraz soruşturdum ve OBP puanına bir etkisi olmadığını öğrendim. Puanın neyse aynı öyle devam ediyorsun ve açık öğretimde gireceğin 3 sınav da toplam OBP’ni belirliyor. Yani açık lisenin örgün liseye göre herhangi bir dezavantajı yok.

AÖL öğrenci belgesi nasıl çıkarılır?​

AÖL öğrenci belgesi nasıl çıkarılır?
Açık Lisede okuyan öğrencilerin durumlarını resmi olarak belirten belgenin adıdır. İstenilmesi durumunda AÖL bürolarından temin edilebilinir. Bunun için dilekçeyle AÖL bürolarına başvurmanız gerekmektedir. Öğrenci belgesi alabilmeniz için durumunuzun aktif olması gerekmektedir.

Lise için öğrenci belgesi nasıl alınır?​

Lise için öğrenci belgesi nasıl alınır?
Öğrenci belgesi de, sistemde kayıt altına alınan belgelerden biridir. E-devlet üzerinden de lise öğrencileri şifrelerini girerek, öğrenci belgelerini alabilir. Lise öğrencileri e-okul sisteminden kolayca faydalanabilir. E-okul sistemi içerisinde bulunan öğrenci belgeleri, öğrenciler için özel olarak hazırlanıyor.

Mesleki eğitim Merkezlerinde hangi dersler var?​

MESLEK ALANLARI
1 Ahşap Teknolojisi (hazır) | 12 Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri (hazır)
5 Döşemecilik (hazır) | 16 Konaklama ve Seyahat Hizmetleri (hazır)
6 Elektrik-Elektronik Teknolojisi (hazır) | 17 Kuru Temizlemecilik (hazır)
7 El Sanatları Teknolojisi (hazır) | 18 Kuyumculuk Teknolojisi (hazır)

Mesleki eğitim hangi meslekler?​

Çıraklık Sözleşmeleri, Kalfalık Ve Ustalık Belgeleri
- 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Nedir?
- 3308 Sayılı Yasa Kapsamında Bulunan Meslek Dalları Hangileridir? TESVİYECİLİK. TORNACILIK. FREZECİLİK. VARGEL PALANYA. TAŞLAMA ALET BİLEME. SOĞUK DEMİRCİLİK. KAYNAKÇILIK. SAÇ İŞLERİ KAPORTA TAMİRCİLİĞİ KUYUMCULUK. SİHHI TESİSATÇILIK.
 
MEB mesleki eğitim kursları çeşitli meslek alanlarında eğitim imkanı sunmaktadır. Bu kurslardan bazıları şunlardır: Bilgisayar ve Bilişim Eğitimleri (Solidworks Kursları, 3D Studio Max Kursu, Autocad Kursu), işçilik, garsonluk, kuaförlük, muhasebecilik, fotoğrafçılık, grafik tasarımı, hasta danışmanlığı, büro memurluğu gibi alanlarda kurslar bulunmaktadır.

Mesleki eğitim merkezlerine kayıt olabilmek için ortaokul mezunları, lise mezunları, üniversite mezunları ve 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında olan 140 meslek dalında bir işyerinde çalışanlar kayıt yapabilirler. Ancak, herhangi bir liseden ayrılanlar ve şu an herhangi bir lisede okuyanlar nakil olabilirler.

Açık liseye geçmek avantajlı olabilir çünkü bu şekilde vakti genişleterek üniversiteye daha sıkı bir şekilde çalışma imkanı bulabilirsiniz. Okulların zorunlu tuttuğu pek çok sorumluluğu üstünüzden atarak üniversite hazırlık sürecine daha fazla odaklanabilirsiniz.

Halk Eğitim Merkezinden öğrenci belgesi almak için kayıtlı olduğunuz Halk Eğitim Merkezine başvurmanız yeterlidir. Öğrenci belgesi almak için gerekli prosedürler genellikle çok karmaşık değildir.

Mesleki eğitim kurslarında genellikle İŞKUR aracılığıyla beden işçisi, garson, kuaför, ön muhasebeci, fotoğrafçılık, grafik tasarımcılığı, hasta danışmanı, büro memuru gibi alanlarda kurslar verilmektedir. Bu kurslar her yıl internet üzerinden yayınlanmaktadır ve binlerce kişi istihdam edilmektedir.

Mesleki eğitim merkezi mezunları, ustalık belgesi ile öğrenim gördükleri veya en son kayıtlı oldukları liseden alacakları belge ile aldıkları veya başarılı oldukları dersleri ispatladıklarında başarılı oldukları derslerden muaf tutularak diğer fark derslerini yüz yüze alarak Meslek Lisesi Diploması alabilirler.

Mesleki eğitim merkezlerine kayıt olabilecek adaylar en az ortaokul mezunu olmalıdır. 181 farklı dalda başvuru yapılabilmektedir ve haftada 1 gün okulda teorik, 4 gün ise işletmelerde beceri eğitimi verilmektedir.

Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir ve öğrenciler seçecekleri dersleri maksimum 35 kredilik ya da daha az bir şekilde alabilirler. Ayrıca, açık liselerde öğrencilerin OBP puanına herhangi bir etkisi olmadığı bilinmelidir.

Açık lisede okuyan öğrencilerin durumlarını resmi olarak belirten belge olan AÖL öğrenci belgesi, talep edilmesi durumunda AÖL bürolarından temin edilebilir. Bunun için dilekçeyle AÖL bürolarına başvurmak gerekmektedir ve öğrenci belgesi alabilmek için durumunuzun aktif olması gerekmektedir.

Lise öğrencileri, e-devlet üzerinden veya e-okul sisteminden şifrelerini girerek öğrenci belgelerini alabilirler. E-okul sistemi içerisinde öğrencilere özel olarak hazırlanan öğrenci belgeleri bulunmaktadır.

Mesleki eğitim merkezlerinde çeşitli dersler verilmektedir. Örnek olarak Ahşap Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Döşemecilik, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Kuru Temizlemecilik, El Sanatları Teknolojisi, Kuyumculuk Teknolojisi gibi alanlarda dersler bulunmaktadır.

Mesleki eğitim kurslarında sunulan meslekler arasında çıraklık sözleşmeleri, kalfalık ve ustalık belgeleri gibi meslekler bulunmaktadır. Bu meslekler genellikle 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında yer alır. Bu kanun kapsamında olan meslek dalları arasında; tesviyecilik, tornacılık, frezecilik, vargel palanya, taşlama alet bileme, soğuk demircilik, kaynakçılık, saç işleri kaporta tamirciliği, kuyumculuk, sıhhi tesisatçılık gibi alanlar yer almaktadır.
 
Geri
Üst