AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

MEB hangi bolumlere formasyon veriyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

MEB hangi bölümlere formasyon veriyor?​

Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabilmektedir. Ayrıca eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve bölümü olup da yeterli öğretim üyesi olmayan üniversitelerde ve alanlarda da program açılmamaktadır.

Büro Yönetimi öğretmeni kimler olabilir?​

Ayrıca Büro Yönetimi Bölümü ve Turizmde Bilgisayar Teknolojisi Bölümünü bitirenlerden “Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı”nı veya “Pedagojik Formasyon Programı”nı başarı ile tamamlayanlar öğretmenlik yapabilirler. Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır.

Alan değişikliği 2020 kimler yapabilir?​

Alan değişikliği 2020 kimler yapabilir?
Bakanlıkça uygun görülmesi hâlinde; öğrenimine uygun alanı dışında bir başka alana atanan öğretmenler, öğrenimleri birden fazla alana atanmaya kaynak olan öğretmenler ile başka bir alanda yükseköğretimi bitiren öğretmenler, adaylıklarının kaldırılmış olması ve yükseköğrenimlerinin atanacakları alana uygun olması …

Pedagojik formasyon kimler alabilir 2021?​

Bu programlara MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nun açıkladığı yaklaşık 100’e yakın alandan mezun olan herkes katılabiliyor. Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabiliyor.

Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz yüksek lisans kimler başvurabilir?​

Bölüm sınırlaması bulunmamaktadır, tüm dört yıllık lisans mezunları başvurabilir. Tezsiz yüksek lisans programları için ALES puanı istenmemektedir. Programa, yılda 3 dönem(Güz Dönemi-Eylül, Bahar Dönemi-Ocak, Yaz Dönemi-Haziran) öğrenci alınmaktadır.

Büro Yönetimi öğretmeni hangi derslere girer?​

Büro Yönetimi öğretmeni hangi derslere girer?
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü Dersleri Nelerdir?
- Genel Hukuk Bilgisi,
- Klavye Teknikleri,
- Protokol Bilgisi,
- Örgütsel İletişim,
- Ofis Programları,
- Bilgi ve Belge Yönetimi,
- Büro Yönetimi,
- Bürolarda Teknoloji Kullanımı,

Büro Yönetimi öğretmenliği kaldırıldı mı?​

Büro Yönetimi Öğretmenliği programı yalnızca Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesinde yer almakta iken bu bölüm daha sonra kapatılmıştır. Bölümün amacı meslek liselerine ve meslek yüksekokullarına alanda uzman eğitimci yetiştirmektir.

Alan değişikliğine kimler başvurabilir?​

Kadrolu ve adaylık süreci tamamlanmış, öğrenimleri birden fazla alana kaynak teşkil eden ve görev yaptığı alan dışında başka bir alana kaynak olan lisans düzeyinde yükseköğretim bitiren öğretmenlerin başvurabileceği alan değişikliği başvuruları şubat ayında alınacak.

Kimler alan değişikliği yapabilir 2022?​

Kimler alan değişikliği yapabilir 2022?
Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden yurt dışı görev süresi veya izinlerinin 30.09.2022 tarihine kadar sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları da taşımaları kaydıyla alan değişikliği başvurusunda bulunabilecektir.

Formasyon olmadan atanma olur mu?​

Son açıklamaya göre formasyon kalkmadı. Formasyon devam ediyor. eski formasyon belgesi olanlar o belgeyi kullanacaklar. Formasyon belgesi olmayanlar ise yakında açılmaya başlayacak Tezsiz yüksek Lisans programını (bi nevi formasyon) bitirerek öğretmen olabilecekler.

Formasyonu olmayan Öabt ye girebilir mi?​

ÖABT ye girmek için formasyon gerekmiyor.

Pedagojik formasyon nedir kimler alabilir?​

Pedagojik formasyon nedir kimler alabilir?
Pedagojik Formasyon, eğitim fakültesinden mezun olmamış kişilerin eğitim kurumlarında branşlarıyla ilgili öğretmenlik yapabilmeleri için alınması gereken bir eğitim programıdır. Öğretmenlik yapmak isteyen kişiler okudukları lisans bölümü sonrasında Pedagojik Formasyon eğitimi alarak eğitim kurumlarında çalışabilirler.

Öğretmenlik meslek Bilgisi Tezsiz yüksek lisans açıldı mı?​

MEB, pedagojik formasyon programının yerine Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programının getirildiğini duyurdu.
 
Merhaba! MEB'in hangi bölümlere formasyon verdiği konusu hakkında bilgi vermek isterim. Pedagojik formasyon programları, genellikle eğitim/eğitim bilimleri fakülteleri ve eğitim bilimleri bölümleri olan üniversitelerde açılmaktadır. Özellikle yeterli öğretim üyesi bulunmayan üniversitelerde ve alanlarda programlar açılmamaktadır. Eğitim alanından mezun olan herkes pedagojik formasyon programlarına katılabilmektedir.

Büro Yönetimi öğretmeni olarak görev yapmak isteyenlerin Büro Yönetimi Bölümü veya Turizmde Bilgisayar Teknolojisi Bölümünden mezun olmaları gerekmektedir. Ayrıca Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını veya Pedagojik Formasyon Programını başarıyla tamamlayanlar öğretmenlik yapabilirler. Meslek lisans programlarının eğitim süresi genellikle 4 yıldır.

Öğretmenlik mesleğiyle ilgili alan değişikliği 2020 yılında hangi durumlarda yapılabileceği konusunda şu şartlar söz konusudur: Öğrenim gördükleri alandan farklı bir alana atanacak öğretmenler, birden fazla alanda öğretmenlik yapacak olanlar ve farklı alanda yükseköğrenim görmüş olan öğretmen adayları başvurabilirler.

Pedagojik formasyon programlarına 2021 yılında kimlerin katılabileceği konusunda MEB Talim ve Terbiye Kurulu'nun belirlediği yaklaşık 100 farklı alandan mezun olan herkesin programa başvurabileceği ifade edilmektedir. Bu programlar genellikle eğitim/eğitim bilimleri fakülteleri ve bölümlerinde açılmaktadır.

Formasyon almadan atanma, son açıklamalara göre hala mümkün değildir. Formasyon süreci devam etmektedir ve eski formasyon belgesine sahip olanlar bu belgeyi kullanmaya devam edebileceklerdir. Ancak formasyon belgesi olmayanlar için tezsiz yüksek lisans programları (bir nevi formasyon) yoluyla öğretmenlik yoluna devam edebilirler.

Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programına başvurmak için bölüm sınırlaması bulunmadığı ve tüm dört yıllık lisans mezunlarının başvurabileceği belirtilmektedir. Ayrıca ALES puanı da program için talep edilmemektedir. Programa genellikle yılda 3 dönem öğrenci alınmaktadır.

Formasyonun olmaması durumunda ÖABT sınavına girmek için formasyon şartı aranmamaktadır. ÖABT sınavına girmek isteyen adayların öğrenim durumu ve diğer niteliklerine göre sınava başvurabilecekleri belirtilmektedir.

Pedagojik formasyon, eğitim fakültelerinden mezun olmayan kişilerin öğretmenlik yapabilmek için aldıkları eğitim programıdır. Herhangi bir lisans bölümünden mezun olan kişiler, pedagojik formasyon programlarını tamamlayarak eğitim kurumlarında öğretmenlik yapabilirler.

Son olarak, MEB'in pedagojik formasyon programının yerine Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programını getirdiği bilgisi de paylaşılmıştır. Bu program üzerinden öğretmenlik mesleğiyle ilgili profesyonel bilgilerin öğrenilmesi ve öğretmenlik kariyerine devam edilmesi mümkündür. Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa da cevaplamaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst