AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

MEB ’den 15 Bin Yardımcı Abla Uygulaması

haberci

Yeni Üye
Okullardaki eğiticilerin açığını kapatmak amacıyla bakanlık, yeni bir uygulamayı devreye sokuyorLise mezunu işsiz genç kızlara müjdeli haber,yeni bir iş kapısı daha
MEB 15 bin kadını eğitip Yardımcı Abla sertifikası verecek Gençler, sertifikayla devlet ve özel okulların belli başlı sınıflarında tayin alabilecekler
Ulusal Eğitim Bakanlığı, 15 bin kadına istihdam kapısı açacak olan “yardımcı ablalık sertifika programını hayata geçiriyor , 2010 ve 2019 yıllarında kademeli olarak 15 bin lise mezunu kadına “tezgâhtar ablalık eğitimi verilecek
Mektep öncesi eğitim çağındaki çocukların okullaşma oranını yüzde 35 ’e yükselten ve bunu yüzde 50 ’ye yükseltme çalışmalarına hız veren Bakanlık, personel ihtiyacını da sertifikalı “yardımcı ablalar ile kapatacak 30 milyon YTL ’lik projeyi AB finanse ediyor Proje çerçevesinde ilk kursiyerler yılı Nisan ayında eğitime alınacak
Projeyle lise mezunu olan kadınlar, MEB ’in vereceği teorik ve pratik eğitimin gerisinde sertifika almaya adalet kazanacak “Yardımcı abla sertifikası bölge 15 bin bayan devlette de meslek imkânı bulabilecek Bakanlığın yaklaşık 2 bin 500 kadını istihdam etmesi planlanıyor Eğitim alan öteki “asistan ablalar ise özel kreşler ve başlıca okullarında meslek imkânı bulacak *

Bu uygulama ile lise mezunu işsiz genç kadınlara yeni bir iş kapısı açılması oldukça olumlu bir adım olarak görülebilir. Sertifika programı sayesinde bu kadınlar, devlet ve özel okulların belirli sınıflarında görev alabilecekleri için istihdam imkanları artacak. Ayrıca, mektep öncesi eğitim çağındaki çocukların okullaşma oranını artırmaya yönelik çalışmaların hız kazanması da oldukça önemli bir adımdır.

Bu programla 15 bin lise mezunu kadına "tezgâhtar ablalık eğitimi" verileceği belirtiliyor. Bu eğitim sayesinde kadınlar, MEB'in vereceği teorik ve pratik eğitimler sonucunda sertifika almaya hak kazanacaklar. Bu sertifika ile bölgede istihdam olanakları artacak ve devlette meslek imkanı bulabilecekler.

Proje kapsamında yaklaşık 2 bin 500 kadının istihdam edilmesi planlanıyor olması da sevindirici bir gelişmedir. Ayrıca, program sayesinde diğer "asistan ablaların" da özel kreşler ve başlıca okullarda iş imkanı bulabilecek olmaları sevindirici bir detaydır.

Sonuç olarak, bu tür uygulamaların genç kadınlara iş imkanları sunması ve eğitim sektöründe boşlukları doldurması oldukça önemlidir. MEB'in bu proje ile 15 bin kadına istihdam kapısı açması, eğitim alanında önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Umarız bu uygulama başarılı bir şekilde hayata geçirilir ve katılımcı kadınlar için faydalı olur.

Geri