MEB bu surecte aileler ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
213.672
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

MEB bu süreçte aileler ne yapmalı?​

– Dinleyin: Çocuklarınızı dinleyin ve görüşlerine saygı gösterin. – İzin verin: Çocuğun salgın hakkında merak ettiklerini istedikleri zaman sormasına izin verin. – Normalleştirin: Salgın hakkında aşırı kaygılı ve üzgün görünmemeye dikkat edin. – Rahatlatın: Her zamankinden daha ilgi, yakınlık ve şefkat gösterin.

Psikoeğitim çalışması ne demek?​

Psikoeğitim, danışana ruhsal rahatsızlığı, eğer gerekliyse ilaçlar, rahatsızlığını tetikleyen etmenler ve bilişsel davranışçı terapinin esaslarıyla ilgili bilgi verme sürecidir. Psikoeğitim bir terapist tarafından sözel olarak verilebilir veya yazılı bir formatta broşür veya el kitabı olarak dağıtılabilir.
Psikoeğitim programları okul PDR servislerinde, rehberlik araştırma merkezlerinde, özel danışma merkezlerinde ve kliniklerde çalışan tüm psikolojik danışmanların sıkça kullandığı kaynaklar arasında yer alır. Grupla danışma oturumları ve psikoeğitim oturumları, terapötik müdahale açısından en etkili enstrümanlardır.
Psikoeğitim konuları nelerdir?
Örneğin öğrencilerin etkili çalışma becerilerini artırmak için hazırlanacak bir psiko-eğitim programının içeriğinde motivasyon, çalışma engelleri, öğrenme stilleri, programlı çalışma, kendini kontrol edebilme, sınav kaygısı vb. konulara yer verilebilir.
Çocuğun psikososyal ihtiyaçları nelerdir?
Çocukların psikolojik ihtiyaçları çok çeşitli olmakla birlikte bazı temel psikolojik ihtiyaçlar sevme ve sevilme ihtiyacı, öz saygı (benlik saygısı) ihtiyacı ve eğitim – bilgi (kendini gerçekleştirme) ihtiyacı olarak sıralanabilir.

Psikoeğitim kim verebilir?​

Psikoeğitim hem hasta hem de ailelerine yönelik olabilmektedir Hasta ve ailelerinin başvurduğu her yerde özellikle toplum ruh sağlığı merkezlerinde hemşirelerin, psikoeğitimleri mutlaka yapmalıdır.

Psikoeğitim grupları nelerdir?​

Bunlar; psiko-eğitim/rehberlik grupları, danışma/kişilerarası problem çözme grupları, psikoterapi/kişiliği yeniden yapılandırma grupları ve görev/iş yönelimli gruplardır.
 
Geri
Üst