AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Me neither nerelerde kullanilir?

Editör

Yeni Üye

Me neither nerelerde kullanılır?​

En basit haliyle olumlu bir ifadeyi onaylamak için ‘me too’, olumsuz bir ifadeyi onaylamak içinse ‘me neither’ kullanılabilir.

Neither ne de ek?​

‘neither/nor’ bağlaç olarak kullanılıp Türkçeye çevirildiğinde ‘ne bu… ne de o’ anlamına gelir.

Either nedir nasıl kullanılır?​

Either nedir nasıl kullanılır?
Either/Or – İki şey arasında bir seçim sunulduğunda kullanılır. Örnek: You can either call me at home or the office (Bana ya evde ya da ofiste ulaşabilirsin). Either mum or dad will come to pick you up (Ya annem ya da babam seni alacak).

Either neither hangi konu?​

Either neither hangi konu?
both, iki şey için kullanılır ve “her ikisi de” demektir. either, iki şey için kullanılır ve “ikisinden biri” demektir. neither, iki şey için kullanılır ve “ikisinden hiçbiri” demektir.

Neither ve either farkı nedir?​

Either ve Neither; zarf, belirteç, zamir veya bağlaç olarak farklı şekillerde kullanılabilen kelimelerdir. Either olumlu bir anlama sahipken (asıl anlama bir değer katar), neither olumsuz bir anlama sahiptir. Bu kelimeleri genel olarak either/or ve neither/nor şeklinde görebilirsiniz.

Either olumlu mu olumsuz mu?​

Olumlu cümlelerde “ben de, sen de, o da” gibi anlamlar ifade etmek için too, either, neither ve so kelimeleri kullanılır. Bu kelimeler genel anlam olarak karşı tarafı onaylamak için kullanılmaktadır.

Neither do I ne demek?​

Neither do I ne demek?
neither do I. İşin aslı… ben de öyle.

Neither den sonra ne gelir?​

Neither den sonra ne gelir?
”İki seçenekten hiçbiri” anlamına gelir. Olumlu fiil ile kullanılır fakat cümleye kattığı anlam olumsuzdur. Kendisinden sonra gelen sayılabilen isim tekil olmalıdır.

Either ve neither nasıl kullanılır?​

either ve neither sözcüklerinin zamir olarak kullanıldığı tüm durumlarda cümle yapısı aşağıdaki gibidir: Önce of + noun sonra ise either/neither gelir. Zamir olarak kullanıldıklarında either “biri ya da diğeri”, neither ise “ne biri ne de diğeri” anlamını taşır.

Neither Have I ne demek?​

“neither have i” metninin Türkçe çevirisi. Neither have I, for that matter. Aslında, ben de görmedim.

So Do I türkçesi ne demek?​

So Do I türkçesi ne demek?
Anlamanız gereken şu ki, ben de öyle. And right now, so do I. Ve şu anda, ben de öyle.

Neither nasıl kullanılır?​

Neither nasıl kullanılır?

"Neither" kelimesi, olumsuz bir ifadeyi onaylamak veya iki seçenek arasında hiçbirini tercih etmediğinizi belirtmek için kullanılır. Örneğin, bir arkadaşınız "I don't like coffee." dediğinde siz de aynı fikirdeyseniz "Me neither." veya "Neither do I." diyebilirsiniz. Ayrıca, iki seçenek arasında kararsız kaldığınızda da "neither" kelimesini kullanabilirsiniz. Örneğin, bir restoranda menüde iki yemek arasında karar veremediyseniz "I'll have neither of them." diyebilirsiniz. Bu durumda "neither" kelimesi "hiçbiri" veya "ikisi de değil" anlamını taşır. Bu şekilde kullanıldığında cümle olumsuz bir anlam içerir.

Geri