AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mbotla neler yapilabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mbotla neler yapılabilir?​

mBot ile Neler Yapabilirsiniz?
mBot nasıl yapılır?
mBot yapımı projemiz de bulunan HC06 bluetooth modülü ile telefonun önceden eşleştirilmiş olması gerekmektedir. Eşleştirdikten sonra telefonun bluetoothu açılarak programa öyle giriş yapılır. Ardından “Robocombo LOGO” tıklanarak bulunan Bluetooth cihazlarından HC06 seçilerek telefonu aygıta bağlayın.
Makeblock mBot nasıl kullanılır?
Bluetooth: Bu bağlantı bilgisayarınızda Bluetooth var ve etkin ise, Mbotunuzda Bluetoot modülü var ise kullanabilirsiniz. 2.4 Seri: Bu bağlantıda ise tıpkı kablosuz mouse gibi bir uç apatımız çıkıyor mbot içerisinden onu bilgisayarımıza takıyoruz. MBotu açıp bağlan dediğimizde otomatikman bağlanıyor.

mBlock ile neler yapılabilir?​

MBlock, aslında bir blok tabanlı kodlama ortamıdır. Çalışma mantığı aynı Scratch gibidir. Sürükle bırak yöntemi ile kod bloklarını yan yana, alt alta, iç içe yerleştirerek büyük kod blokları oluşturup bu kod blokları ile karakteri istediğimiz gibi hareket ettirebiliyorduk.
mBot sensörleri nelerdir?
MBOT üzerinde hazır gelen sensörler;
mBot nedir ne işe yarar?
Mbot, grafik programlama olan Scratch, Robotik ve Arduino platformlarının birleşmesinden oluşur. mBot, temel robotik ve elektronik alt yapısının yanında, kolay programlanabilme özelliğine sahip çocukların el becerilerini geliştirmesi ve tecrübeler elde edebilmesi için geliştirilmiş değiştirilebilir bir robotik kittir.

mBot nasıl programlanır?​

Scratch programını biliyorsunuz. Kod bloklarını fare kullanarak, sürükle bırak yöntemiyle kısa sürede kod yazabiliyordunuz. mBot programlamak için Scratch 2.0 arayüzü ile scratch kullanmışsanız çok şanslı olduğunuzu söyleyelim. Çünkü mBot mBlock adında bir kodlama arayüzü ile programlanır.
mBot nasıl şarj edilir?
mBot 2.4G ve mBot Bluetooth robotları için özel olarak tasarlanmış pildir. Özel soketi sayesinde mBot robotlara rahatça bağlanır ve Mbot pil yuvasına tam oturur. mBot üzerinde bulunan şarj devresi sayesinde USB üzerinden pili çıkarmanıza gerek olmadan robot üzerinde şarj edebilirsiniz.
mBot bilgisayara bluetooth ile nasıl bağlanır?
Mblock programını açın. connect / bluetooth / discover seçeneklerini seçin….
- Mbot cihazınız ile bilgisayar arasındaki usb kabloyu çıkartın.
- bluetooth modülü mbot kapalı iken takıp mBot cihazınız çalıştırın.
- bilgisayarınızdan bluetooth aygıtları ekle yi seçin.
- makblock yazılı olan bluetooth modül ile eşleştirin.

mBlock ne işe yarıyor?​

mBlock; MIT tarafından geliştirilen ve çocuklar için kodlama eğitimini blok tabanlı programlama mantığıyla kazandırmaya çalışan SCRATCH adı verilen grafiksel programlama dilinin üzerine inşa edilmiş, donanım ve yazılım entegrasyonu ile kodlamayı öğrenmeyi eğlenceli hale getiren bir yazılımdır.
mBlock programını ile arduino arasında kod transferi için neleri yapmalıyız?
Arduino uno kodlamak için bloklarla kodlama yöntemi en kolayıdır. Mblock ile yapacağınız kodlamada blockları yerleştirerek sağ taraftada kodları görebileceğiniz bir arayüze sahip. Blockları yerleştirdikten sonra sağ tarafta üstte Arduino Yükle Seçeneğini seçerek de kodları karta direk yükleyebiliyorsunuz.
Makeblock robot nedir?
mBot, temel robotik ve elektronik alt yapısının yanında, kolay programlanabilme özelliğine sahip çocukların el becerilerini geliştirmesi ve tecrübeler elde edebilmesi için geliştirilmiş değiştirilebilir bir robotik kittir.

Mblock hangi kuruluşa ait?​

mBlock, Makeblock firmasının üretmiş olduğu robot kitlerini programlamak için tasarlamış olduğu, Scratch tabanlı bir geliştirme programıdır.
Scratch nedir ne işe yarar?
Scratch programı eğlenceli bir ortamda resim, ses, müzik gibi çeşitli medya araçlarını bir araya getirebileceğimiz, kendi animasyonlarımızı, bilgisayar oyunlarımızı tasarlayabileceğiniz ya da interaktif hikayeler anlatabileceğimiz ve paylaşabileceğimiz bir grafik programlama dilidir.
 
Geri
Üst