AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

MBA sartlari nelerdir?

Editör

Yeni Üye

MBA şartları nelerdir?​

MBA Eğitim Bazı MBA programları profesyonel deneyime sahip olmayan öğrencileri kabul ederken, bazı MBA programları, başvuru sahiplerinin iki ila dört yıllık iş deneyimine sahip olmasını talep etmektedir. Ek olarak, MBA öğrencileri her zaman bir lisans derecesine sahip olmalıdır.

MBA hangi okullarda var?​

1 – Bahçeşehir Üniversitesi. Eğitim dili: Türkçe.

MBA hangi ülkede yapılmalı?​

MBA hangi ülkede yapılmalı?
Günümüzde çok daha yaygınlaşan yurtdışında master ve MBA programları ile hemen her ülkede eğitim alabilmeniz mümkündür. Özellikle MBA programı Amerika da yaklaşık 100 yıl önce kullanılmaya başlanmış bir programdır. Yanı sıra İngiltere ve Kanada cazip ülkeler arasındadır.

MBA yüksek lisans sayılır mı?​

Master, yüksek lisans anlamına gelir. MBA ise “Master of Business Administration” yani İşletme yönetimi yüksek lisansının kısaltılmışıdır. MBA bir master programıdır. Yani ikisi farklı şeyler değil, MBA sadece yüksek lisans programlarından birinin adıdır.

Türkiye MBA hangi üniversitelerde var?​

Türkiye’de son yıllarda birçok üniversite e-MBA eğitimi vermeye başlamıştır. Anadolu Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Fatih Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi uzaktan MBA programı veren üniversitelerdir.

Türkiyede MBA nasıl yapılır?​

Türkiyede MBA nasıl yapılır?
Diğer yüksek lisans programları gibi İşletme Yüksek Lisansı da (MBA) tezli ya da tezsiz olarak, devlet ya da vakıf üniversitesinde yapılabilir. Bu programa talep diğer yüksek lisans programlarına göre daha yoğun olduğundan bu programlara kabul edilmek özellikle tezli programlarda daha zordur diyebiliriz.

Türkiye’de MBA nerede yapılır?​

Türkiye'de MBA programları birçok üniversitede sunulmaktadır. Özellikle şehir merkezlerindeki büyük üniversitelerde ve özel üniversitelerde bu programlara rastlamak mümkündür. Bazı örnekleri şunlardır:

1. Bahçeşehir Üniversitesi: Bahçeşehir Üniversitesi, Türkçe dilinde eğitim veren MBA programlarıyla bilinmektedir.

2. Anadolu Üniversitesi: Anadolu Üniversitesi, uzaktan eğitimle MBA programları sunmaktadır.

3. Sakarya Üniversitesi: Sakarya Üniversitesi de MBA programlarına ev sahipliği yapmaktadır.

4. Mersin Üniversitesi: Mersin Üniversitesi, MBA eğitimine olanak sağlayan üniversiteler arasındadır.

5. Işık Üniversitesi: Işık Üniversitesi de Türkiye'de MBA programı sunan üniversitelerden biridir.

6. Maltepe Üniversitesi: Maltepe Üniversitesi'nin de MBA programları bulunmaktadır.

7. Fatih Üniversitesi: Fatih Üniversitesi, işletme alanında eğitim veren üniversiteler arasındadır ve MBA programları sunmaktadır.

8. Bilgi Üniversitesi: Bilgi Üniversitesi, MBA eğitimine olanak tanıyan üniversiteler arasındadır.

Bu üniversiteler ve diğer birçok üniversite Türkiye'de MBA programları sunmaktadır. Programların içerikleri ve başvuru şartları üniversiteler arasında farklılık gösterebileceğinden, başvuru yapmadan önce detaylı bilgi almanız önerilir.

Geri