AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mazotta setan nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mazotta setan nedir?​

dizel motorlarda yakıtın yanma kalitesi ölçüsü olarak “setan” sayısı kullanılır. setan sayısı ne kadar yüksekse yakıtın kendi kendine yanma eğilimi o kadar fazladır. setan sayısı 100, çok kolay yanan n-heksadekan’ı, setan sayısı 0 (sıfır) ise yavaş (zor) yanan metil-naftalini işaret eder.

Motorin neden daha pahalı?​

Motorinde Arz Açığı Var Buna ek olarak Türkiye’nin de içinde bulunduğu Akdeniz havzasında benzin üretim kapasitesi yüksek rafineriler var. Motorin üretimi talebin karşısında yetersiz kalıyor. Ve sonuçta Türkiye ve bölgesinde motorinde arz açığı var. Bu da fiyatların artmasına neden oluyor.
Dizel motorlarda setan sayısı 70’in üzerinde olduğunda yanma kötüleşmekte ve is miktarı artmaktadır. Setan sayısı 40’ın altında olduğunda ise TG süresi uzamakta ve dizel vuruntusu meydana gelmektedir. Çalışma şartlarına göre dizel motorlarında kullanılacak motorinin setan sayısı 40 ile 70 arasında olmalıdır.
Dizel setan arttırıcı nedir?
Ürün Bilgileri: Dizel yakıtın Setan sayısını 5 puana kadar yükseltir. Düşük kaliteli dizel yakıt için en iyi üründür. Motor vuruntularını azaltır, düzenli ve güçlü yanma sağlar. Düşük setan sayısının neden olduğu kurum ve aşırı ısınmanın önüne geçer.
Dizel yakıt neden daha pahalı?
Buna ek olarak Türkiye’nin de içinde bulunduğu Akdeniz havzasında benzin üretim kapasitesi yüksek rafineriler var. Motorin üretimi talebin karşısında yetersiz kalıyor. Ve sonuçta Türkiye ve bölgesinde motorinde arz açığı var. Bu da fiyatların artmasına neden oluyor.” dedi.

Motorin niye daha çok zamlanıyor?​

Bunun 2 sebebi var. Birincisi uluslararası piyasadaki motorin fiyatları. Diğeri ise Türkiye’deki üretim tesisleri ile ilgili sıkıntı. Son altı ayda benzine yüzde 162, motorine ise yüzde 212 zam geldi.

Dizel motorlarda setan sayısı nedir?​

❖ Çalışma şartlarına göre dizel motorlarında kullanılacak motorinin setan sayısı 40 ile 70 arasında olmalıdır.

Geri