AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mazilik Ören Yeri ve Kalesi

haberci

Yeni Üye
Mazılık Ören Yeri ve Kalesi Resimleri
Mazılık Ören Yeri ve Kalesi Hakkında Veri
AdanaAladağ Mazilik Ören Yeri İklimi
Köy civarda yetişen çam ağaçlarının mazı olarak kullanılması sebebiyle adı Mazılık olmuştur Eski adı Mansurlu'dur
Adana iline 124 km Aladağ ilçesine 24 km uzaklıktadır Mazılık köyünün doğusunda Uzunkuyu köyü güneyinde Akören kasabası batısında Masiret yaylası kuzeyinde Gireği Yeniköy köyü bulunmaktadır
Köyün iklimi Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır
Köyde ilköğretim okulu vardır fakat kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır ama kanalizasyon şebekesi yoktur
Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık Durumu ocağı ve sıhhat evi yoktur Köye hem ulaşımı karşılayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır
iremce isimli Üye şimdilik offline konumundadır *

Mazılık Ören Yeri ve Kalesi, Adana iline bağlı Aladağ ilçesinde bulunan önemli bir tarihi alan ve kale olarak bilinir. Köy civarındaki çam ağaçlarının mazı olarak kullanılması nedeniyle adı Mazılık olarak kalmıştır. Eski adı ise Mansurlu olarak bilinmektedir.

Mazılık Ören Yeri ve Kalesi'nin Adana iline 124 km, Aladağ ilçesine ise 24 km uzaklıkta bulunmaktadır. Köy, Uzunkuyu köyü doğusunda, Akören kasabası güneyinde, Masiret yaylası batısında ve Gireği Yeniköy köyü kuzeyinde konumlanmıştır. Köyün iklimi Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köy ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde ilköğretim okulu bulunmasına rağmen kullanılamamakta, taşımalı eğitim hizmeti alınmaktadır. İçme suyu şebekesi mevcuttur ancak kanalizasyon şebekesi bulunmamaktadır. PTT şubesi ve acentesi yoktur, sağlık durumu ocağı ve sıhhat evi bulunmamaktadır. Köye toprak yol ile ulaşım sağlanmakta olup elektrik ve sabit telefon hizmeti mevcuttur.

Geri