AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mazereti olanlar okula gidecek mi?

Editör

Yeni Üye

Mazereti olanlar okula gidecek mi?​

Resmî ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden Sağlık Bakanlığı e-Nabız Sistemi’nde kronik hastalıklar listesinde yer alan hastalığa ait raporu olanlar, yüz yüze eğitimde mazeretli sayılacak.

Okul Müdürü öğrenciye kaç gün izin verebilir?​

Madde 29- Okul yönetimince kabul edilebilir özürüne dayalı olarak bir öğrenciye velisinin yazılı bildirimi üzerine bir ders yılında en çok on beş güne kadar izin verilebilir. Bu izinler, en az yarım gün olmak üzere parça parça veya toptan verilebilir.

Korona döneminde okula gitmek zorunlu mu?​

Korona döneminde okula gitmek zorunlu mu?
* Çocuklarımızın gelişimi, sağlığı ve geleceği için corona virüsüyle birlikte yaşamayı öğrenmek ve yüz yüze eğitime devam etmek zorundayız. * Kıymetli öğretmenlerimiz, değerli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz; inşallah, 6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime başlıyoruz.

Yüz yüze eğitim zorunlu mu?​

Yüz yüze eğitim zorunlu mu?
Okullarda yüz yüze eğitime dönüş gerçekleşti, 6 Eylül itibarıyla milyonlarca öğrenci sınıflarına geri döndü. Hürriyet’ten Nuran Çakmakçı’nın sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özet, “Okullarımız tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitimle açılıyor. Yüz yüze eğitime katılım zorunlu olacak.

Öğrenci izin hakki kaç gün?​

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.

Okula rapor verme süresi kaç gün?​

(7) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine verilir ve e-okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.

Temaslı öğrenci kaç gün karantina?​

Temaslı öğrenci kaç gün karantina?
İlk pozitif vaka çıkan sınıftaki tüm öğrenciler, yakın temaslı kabul edilir. Bu öğrenciler eve gönderilir ve 5 gün boyunca temaslı takibine alınır. 5’nci gün aile onayı alınan öğrencilere Covid-19 PCR testi uygulanır. PCR test sonucu negatif çıkan öğrenciler okulda yüz yüze eğitime devam etmeye başlar.

Mazereti olan öğrencilerin okula gitmesi konusunda önemli bilgiler veriliyor. E-Nabız Sistemi'nde kronik hastalıklar listesinde yer alan hastalığa ait raporu olan öğrencilere yüz yüze eğitimde mazeret tanınacak. Bu durumda öğrenciler hem sağlık durumlarına dikkat edebilecek hem de eğitimlerinden geri kalmayacaklar.

Okul müdürlerinin, velilerin yazılı bildirimi üzerine bir ders yılında en fazla on beş güne kadar izin verebileceği belirtiliyor. Bu izinler, en az yarım gün olmak üzere parça parça veya toplu olarak verilebilir.

Korona döneminde okula gitmenin zorunlu olduğu ifade ediliyor. Öğrencilerin gelişimleri, sağlıkları ve gelecekleri için pandemiyle birlikte yaşamayı öğrenmek ve yüz yüze eğitime devam etmek gerektiği vurgulanıyor. 6 Eylül 2021 itibarıyla tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime başlandığı belirtiliyor.

Yüz yüze eğitimin zorunlu olduğu ve Milli Eğitim Bakanı'nın yaptığı açıklamaya göre tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitimle açıldığı belirtiliyor.

Öğrencilerin izin hakkının, Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre, özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyeceği ve otuz günü aşan öğrencilerin sınıf tekrarı yapabileceği ifade ediliyor.

Öğrencinin devamsızlık süresine ilişkin özür belgesinin veya yazılı veli beyanının, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine verilmesi gerektiği ve zorunlu hallerde bu sürenin en fazla 20 iş gününe kadar uzatılabileceği belirtiliyor.

Temaslı öğrencilerin karantina sürecine değinilerek, ilk pozitif vaka çıkan sınıftaki tüm öğrencilerin yakın temaslı kabul edileceği ve eve gönderilerek 5 gün boyunca temaslı takibine alınacakları aktarılıyor. 5. gün aile onayı alınan öğrencilere Covid-19 PCR testi yapılacak ve sonucu negatif çıkan öğrencilerin okulda yüz yüze eğitime devam edeceği belirtiliyor.

Geri