Mayin basinca direk patlar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
260.267
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Mayın basınca direk patlar mı?​

Basınç tesirli mayınlar, üzerindeki 5-6 kiloluk bir basınçla patlamak için yapılmıştır. Yani bir insanın kolayca patlatabileceği türden mayınlardır. Eğitimsiz kişiler, hatta bazen eğitimli kişiler de, eğer bu mayın toprak altına gizlenmişse bunları göremez ve farkettikten sonra da çok geç olabilir.

Mayına basarsan ne olur?​

Kişi mayına bastığı anda harekete geçen mayın içerisindeki fünye yanar ve ana patlayıcıyı infilak eder.Bu sırada ortaya çıkan sıcak havadan ötürü ( patlayıcının türüne göre değişir) bir basınç dalgası oluşur. Bu patlama ile ortaya çıkan dalga uyguladığı sıkıştırma kuvveti ile toprağın üstüne çıkar.
Kaç çeşit mayın var?
Başlıca türleri şunlardır:
Anti tank mayını kaç kilo ile patlar?
üstünde zıplayarak patlaması için fil yada gergedan olmanızı gerektiren mayın türü. üstünden kabaca 150 kg ile 350 kg arası bir kütlenin geçmesi tank mayınını patlatmak için yeterli. bu da demek oluyor ki, aşağı yukarı 1500 ile 3500 newton’luk bir kuvvet lazım.

Topuk koparan nedir?​

Anti-personel mayını; kara mayını sınıfı içerisinde tanksavar mayınları gibi taşıtlara karşı kullanılan türün dışındaki insan hedeflerine karşı geliştirilmiş bir mayın türü. Parça tesirli mayınlar günümüzde genellikle sıçrayan mayın olarak adlandırılıyor. Bu mayına, askerler arasında ise ‘topuk koparan’ deniliyor.

Mayın Tarlası Oyunu Nasıl Oynanır?​

Mayın tarlası, tek kişilik bir bilgisayar oyundur. Oyunun amacı bir alanda mayınlara rastlamadan tüm boş kareleri bulmaktır. Karelere tıklayınca çıkan sayılar ise karenin etrafındaki mayın sayısının toplamını gösterir. İlk tıklamada her zaman (oyun tekrarı hariç) boşluk denk gelir.
Ottawa şartı nedir?
Ottawa Antlaşması, 1 Mart 1999 tarihinde yürürlüğe giren, Dünyada büyüyen mayın sorununa karşı; anti-personel mayınlarının kullanılması, stoklanması, üretilmesi ve transferinin yasaklanması ve imhasına dair sözleşme. Sözleşme Türkiye açısından 1 Mart 2004’te yürürlüğe girdi.
 
Geri
Üst