AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mayin avlama gemileri nasil calisir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mayın avlama gemileri nasıl çalışır?​

Mayınların imhası, altı dalgıçtan oluşan bir birim veya madenin yanına 100 kg ağırlığında bir yük yerleştiren iki uzaktan kumandalı daldırma cihazı PAP-104 tarafından gerçekleştirilir. PAP-104, ana gemiden 60 metreye kadar derinlikte ve 500 metreye kadar mesafede çalışabilir.
Deniz mayın patlaması nasıl olur?
Sualtı mayınları dibe demirlenir; mayının su düzeyinin ne kadar altında kalacağı, mayın ile demir arasındaki kablonun uzunluğuna bağlıdır. Herhangi bir gemi mayına yaklaştığında ya da çarptığında mayın patlar ve çevreye, bu arada gemiye çok şiddetli şok dalgaları gönderir.
Mayın Gemisi ne işe yarar?
Mayın tarama gemisi, mayın temizlemek amacıyla tasarlanmış küçük bir savaş gemisidir. Başlıca görevi çeşitli mekanizmaları kullanarak nakliye güvenliği için suyolları güvenli tutmak amacıyla deniz mayınlarının oluşturduğu tehditlerle mücadele etmektir.

Mayın ne ise yarar?​

Mayın, kara taşıtlarını, gemileri veya hava araçlarını tahrip ya da hasar vermek, personeli yaralamak, öldürmek veya diğer şekillerde tesirsiz kılmak için tasarlanan, normal olarak koruyucu bir kaplama malzeme içinde bulunan patlayıcı ve onu harekete geçiren düzeneğe verilen addır.
Deniz mayınları kaç kilo?
MAYINLARIN TÜRÜ NE – “YM” tipi deniz mayını İkinci Dünya Savaşı’nda SSCB tarafından üretilmeye başlandı. İlk defa Finlandiya körfezinde uygulandı. – Genel hacmi 172 kg olan mayının içinde 20 kg TNT patlayıcı bulunuyor.
Nusret Mayın Gemisi hakkında bilgiler nelerdir?
Malatya Arapgirli Cevat Paşa’nın emriyle Osmanlı Donanması ve Türk Deniz Kuvvetleri’nde hizmete giren mayın dökücü gemi. Asıl ismi Nusrat olan ama zamanla Nusret olarak kullanılan gemi, 1911 yılında Almanya’nın Kiel şehrinde kızağa çekildi ve 1913 yılında Osmanlı Donanması’na katıldı.
Nusrat Mayın Gemisi – Mersin Nusrat’ın döşediği mayınlar 18 Mart 1915’te Çanakkale Savaşı’nın kaderini değiştirmiş, ona “dünyanın en ünlü mayın gemisi” unvanını kazandırmıştı. Nusrat’ın mayınları 639 kişilik mürettebatıyla Bouvet, onun ardından Inflexible ve Bolva zırhlılarını sulara gömmüştü.
 
Geri
Üst