SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta 1 tanesi üzerine
2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağından az sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta, yoğurt ,tuz ,şeker, karabartma tozu ,sıvı yağ ve tereyağını yoğurma kabına alalım güzelce yoğuralım.
Daha sonra unu azar azar ekleyelim (hamurun kıvamı önemli)
Yağlı ve yumuşak bir hamur olmalı .
Sonra hiç dinlendirmeden elimizle yuvarlak açalım ve içine peynir vb şeyleri koyarak formunu verelim.
Daha sonra yağlanmış tepsiye dizelim .
Önceden ısıtılmış 170 derecede 15- 20 dk pişirelim. Afiyet olsun
Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta 1 tanesi üzerine
2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağından az sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta, yoğurt ,tuz ,şeker, karabartma tozu ,sıvı yağ ve tereyağını yoğurma kabına alalım güzelce yoğuralım.
Daha sonra unu azar azar ekleyelim (hamurun kıvamı önemli)
Yağlı ve yumuşak bir hamur olmalı .
Sonra hiç dinlendirmeden elimizle yuvarlak açalım ve içine peynir vb şeyleri koyarak formunu verelim.
Daha sonra yağlanmış tepsiye dizelim .
Önceden ısıtılmış 170 derecede 15- 20 dk pişirelim. Afiyet olsun
Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı