AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mayasız Poğaça (Kıyır Kıyır)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mayasız Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
250 gram oda sıcaklığında margarin (yarısını tereyağı kullandım)
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (1 inin sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
İç harcı için
İstediğiniz rastgele bir peynir (ben kaşar,malatya peyniri,loru tereyağıyla yoğurup maydanoz ek ettim)

Mayasız Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Şipşak hazırlayabileceğiniz nefis mi nefis anne poğaçası tanımım var sizlere.
Tüm gereçleri katıp ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde alıp elinizle açın.
İç harcınızdan koyup kapatın.
Üstüne yumurta sarısı sürüp evvelce ısıttığınız 200° de poğaçanızı pişirin. Afiyet olsun.
Mayasız Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst