SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Mayasız Milföy Hamuru Lezzetinde Zarf Börek Tanımı İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt (200ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolusu sirke
Yaklaşık 4 su bardağı un
İç materyalleri için;
1 kase beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Aralarına sürmek için;
150 gr tereyağ yahut margarin
Mayasız Milföy Hamuru Lezzetinde Zarf Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için un hariç tüm gereçleri karıştırma kabına aldım ve kasık yardımıyla karıştırdım.
Yavaş yavaş un ek ederek yumuşak bir hamur elde ettim.
Hamur 18 eşit kesime böldüm. Birinci bezeyi merdane yardımı yardımıyla açtım ve üzerine fırça yardımıyla eritilmiş yağı sürdüm.
İkinci bezeyi de tıpkı biçimde açıp öteki açtığım hamurun üzerine yerleştirdim üzerini yeniden yağlayıp katladım.
Tüm bezelere birebir süreci uyguladıktan buzlukta 15 20 dakika beklettim.
Daha sonra hamuru çok zedelenmeden merdane ile kare biçiminde açarak iç harcı koydum. Her köşesi ortada birleşecek formda zarf üzere kapattım.
Tepsiye dizdim. Üzerlerine yumurta sarısı sürdüm ve çörekotu, susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun
Mayasız Milföy Hamuru Lezzetinde Zarf Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt (200ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı dolusu sirke
Yaklaşık 4 su bardağı un
İç materyalleri için;
1 kase beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Aralarına sürmek için;
150 gr tereyağ yahut margarin
Mayasız Milföy Hamuru Lezzetinde Zarf Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için un hariç tüm gereçleri karıştırma kabına aldım ve kasık yardımıyla karıştırdım.
Yavaş yavaş un ek ederek yumuşak bir hamur elde ettim.
Hamur 18 eşit kesime böldüm. Birinci bezeyi merdane yardımı yardımıyla açtım ve üzerine fırça yardımıyla eritilmiş yağı sürdüm.
İkinci bezeyi de tıpkı biçimde açıp öteki açtığım hamurun üzerine yerleştirdim üzerini yeniden yağlayıp katladım.
Tüm bezelere birebir süreci uyguladıktan buzlukta 15 20 dakika beklettim.
Daha sonra hamuru çok zedelenmeden merdane ile kare biçiminde açarak iç harcı koydum. Her köşesi ortada birleşecek formda zarf üzere kapattım.
Tepsiye dizdim. Üzerlerine yumurta sarısı sürdüm ve çörekotu, susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun
Mayasız Milföy Hamuru Lezzetinde Zarf Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı