- Konu Yazar
Mayasız Kolay Pizza Hamuru Nasıl Yapılır? Merhaba! Bugün size mayasız kolay pizza hamuru yapmanın püf noktalarını anlatacağım. Öncelikle unu geniş bir kaba alın. Üzerine kabartma tozu ve tuz ekleyin. Ardından süt ve zeytinyağını da ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırın. Hamurunuzun kıvamını ayarlamak için azar azar su ekleyebilirsiniz. Hamuru yoğurun ve üzerini nemli bir bezle örtün. Bu şekilde yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Hamurunuz hazır olduğunda üzerine sos ve istediğiniz malzemeleri ekleyin. Son olarak, önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!
İçindekiler
Malzemeler:
– 2 su bardağı un
– 1 çay kaşığı tuz
– 1 çay kaşığı kabartma tozu
– 1 su bardağı yoğurt
– 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Adım 1: Unu bir kaseye eleyerek aktarın. Üzerine tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Karıştırın.
Adım 2: Ayrı bir kapta yoğurt ve zeytinyağını iyice karıştırın.
Adım 3: Yoğurtlu karışımı unlu karışıma ekleyin ve iyice yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Adım 4: Hamuru bir süre dinlendirin. Bu sırada üzerini nemli bir bezle örtün.
Adım 5: Hamuru istediğiniz şekle getirerek ya da merdaneyle açın. Pizza sosu, malzemeler ve peynir ekleyerek pizza hamurunu pişirebilirsiniz.
Not: Pişirme süresi ve derecesi farklılık gösterebilir. Fırınınıza ve tercihlerinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Mayasız kolay pizza hamuru için un, yoğurt, sıvı yağ ve tuz kullanılır.
Pizza hamurunu yoğurduktan sonra 15 dakika kadar dinlendirmelisiniz.
Pizzanın üzerine domates sosu, mozarella peyniri, sucuk ve mantar gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
Hamuru açtıktan sonra üzerine çok fazla malzeme koymamaya dikkat edin.
Pizzayı önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.
İçindekiler
Mayasız Kolay Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?
Mayasız kolay pizza hamuru yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Malzemeler:
– 2 su bardağı un
– 1 çay kaşığı tuz
– 1 çay kaşığı kabartma tozu
– 1 su bardağı yoğurt
– 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Adım 1: Unu bir kaseye eleyerek aktarın. Üzerine tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Karıştırın.
Adım 2: Ayrı bir kapta yoğurt ve zeytinyağını iyice karıştırın.
Adım 3: Yoğurtlu karışımı unlu karışıma ekleyin ve iyice yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
Adım 4: Hamuru bir süre dinlendirin. Bu sırada üzerini nemli bir bezle örtün.
Adım 5: Hamuru istediğiniz şekle getirerek ya da merdaneyle açın. Pizza sosu, malzemeler ve peynir ekleyerek pizza hamurunu pişirebilirsiniz.
Not: Pişirme süresi ve derecesi farklılık gösterebilir. Fırınınıza ve tercihlerinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Mayasız Kolay Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?
Mayasız kolay pizza hamuru malzemeleri nelerdir? |
Mayasız kolay pizza hamuru nasıl yapılır? |
Hamur için kaç su bardağı un kullanılır? |
Pizza hamuru ne kadar süre dinlendirilmelidir? |
Pizzanın üzerine hangi malzemeler eklenmelidir? |
Mayasız kolay pizza hamuru için un, yoğurt, sıvı yağ ve tuz kullanılır.
Pizza hamurunu yoğurduktan sonra 15 dakika kadar dinlendirmelisiniz.
Pizzanın üzerine domates sosu, mozarella peyniri, sucuk ve mantar gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
Hamuru açtıktan sonra üzerine çok fazla malzeme koymamaya dikkat edin.
Pizzayı önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.