- Konu Yazar
- #1
Mayasız Katmer (Tel Tel Ayrılan) Tanımı İçin Malzemeler
4 su bardağı un
1.5 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağı
İçi için;
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağı
Mayasız Katmer (Tel Tel Ayrılan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ,su ,tuz ve sıvı yağ ile yumuşak bir hamur yoğuralım, en az yarım saat dinlendirelim.
Tereyağını tavada eritelim üzerine sıvı yağı ekleyelim.
Hamuru 8 modüle ayırıp bezeleyelim.
Bezeleri biraz unlayarak açalım. Ne kadar ince olursa o kadar hoş olur.
Açtığımız hamurun her yerini yağlayalım ve rulo yapalım.
Ruloları kıvırıp yuvarlak yapalım.
8 bezeyi tamamlayınca hamuru buzdolabında 15 dakika bekletelim.
Yaptığımız ruloları oklavayla açalım.
Kızdırdığımız tavada çift taraflı daima çevirerek pişirelim. Afiyet olsun
Mayasız Katmer (Tel Tel Ayrılan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 su bardağı un
1.5 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağı
İçi için;
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağı
Mayasız Katmer (Tel Tel Ayrılan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ,su ,tuz ve sıvı yağ ile yumuşak bir hamur yoğuralım, en az yarım saat dinlendirelim.
Tereyağını tavada eritelim üzerine sıvı yağı ekleyelim.
Hamuru 8 modüle ayırıp bezeleyelim.
Bezeleri biraz unlayarak açalım. Ne kadar ince olursa o kadar hoş olur.
Açtığımız hamurun her yerini yağlayalım ve rulo yapalım.
Ruloları kıvırıp yuvarlak yapalım.
8 bezeyi tamamlayınca hamuru buzdolabında 15 dakika bekletelim.
Yaptığımız ruloları oklavayla açalım.
Kızdırdığımız tavada çift taraflı daima çevirerek pişirelim. Afiyet olsun
Mayasız Katmer (Tel Tel Ayrılan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı