SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Mayasız Kaşarlı Gözleme (İncecik Açılan Hamuruyla Favoriniz Olacak) Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı un
1-1-5 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağı
İçi için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Mayasız Kaşarlı Gözleme (İncecik Açılan Hamuruyla Favoriniz Olacak) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un tuz sıvı yağı yoğurma kabına alalım.
Suyu yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamuru 7 bezeye ayıralım. Unlayarak açalım. Ne kadar ince olursa o kadar lezzetli olur.
İçine kaşar peynirini koyup, yarım ay halinde kapatalım.
Önceden ısıtılmış tavada ya da saçta pişirelim.
Pişen gözlemelere bekletmeden tereyağı sürelim. Dilimleyip, servis edelim. Afiyet olsun
Mayasız Kaşarlı Gözleme (İncecik Açılan Hamuruyla Favoriniz Olacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı un
1-1-5 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağı
İçi için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Mayasız Kaşarlı Gözleme (İncecik Açılan Hamuruyla Favoriniz Olacak) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un tuz sıvı yağı yoğurma kabına alalım.
Suyu yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamuru 7 bezeye ayıralım. Unlayarak açalım. Ne kadar ince olursa o kadar lezzetli olur.
İçine kaşar peynirini koyup, yarım ay halinde kapatalım.
Önceden ısıtılmış tavada ya da saçta pişirelim.
Pişen gözlemelere bekletmeden tereyağı sürelim. Dilimleyip, servis edelim. Afiyet olsun
Mayasız Kaşarlı Gözleme (İncecik Açılan Hamuruyla Favoriniz Olacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı