AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mayasız Gözleme

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mayasız Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 silme tatlı kaşığı tuz
4.5 su bardağı un (Aldığı kadar)
İç harcı için;
(istenilen harç yapılabilir peynirli,ıspanaklı,patetesli vs. ben burda ıspanak peynir karışımı yaptım)
1 avuç haşlanmış ıspanak
1 adet kuru soğan
1 küçük kase beyaz peynir
1 çay kaşığı karabiber (silme)
1 çay kaşığı pulbiber
1 silme çay kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ

Mayasız Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel ıspanağı yıkayıp doğrayalım düzgünce suyunu süzdürelim.
Bir tencereye soğanı ince doğrayalım güzelce ölüp pembeleşince haşlanmış ıspanaklarımızı da ek edip karıştıralım.
Daha sonra peyniri ve baharatlarını da ek edip yeterlice karıştıralım.
Hamurumuzu hazırlayalım.Su ,zeytinyağ,tuz hepsini bir yoğurma kabına alalım ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan hamur elde edelim.
Hamuru toplamda 13 eşit kesime bölelim mandalina büyüklüğünde.
Her bir kesimin etrafını una bulayalım ve hepsini servis tabağı büyüklüğünde merdaneyle açalım.
Ispanaklı harçtan hamurun yarı kısmına gelecek biçimde üç kaşık kadar koyup kapatalım. Yarım ay halinde olucak halde.
Parmak uçlarımızla kenarlarını bastırarak kapatalım.
Hazırlamış olduğumuz gözlemeleri pak bir örtü ile bir mühlet kapatıp dinlendirelim.
Yarım saat kadar dinlenen gözlemelerimizi tek tek yapışmaz bir tavaya alarak içine hiç yağ koymadan orta ateşte artlı önlü pişirelim.
Sıcakken çabucak önlü artlı her tarafına tereyağı sürelim.Ve servise hazır afiyet olsun.
Mayasız Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst