Mayasız Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un ( azar azar ekleyin markaya göre un miktarı farkedebiliyor)
Mayasız Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 su bardağı ılık su, tuz ve yoğurdu çırpalım.
Ardından bir miktar un ile kabartma tozunu da ilave edip yoğuralım, ele yapışmayan ama yumuşak bir kıvamda hamur olmalı.
Toparlanan hamuru 12 eşit parçaya bölüp beze yapalım ve unlanmış tabakta 10 dk üstünü örterek dinlendirelim.
Dinlenen hamurları üzerine un serperek elimizle çay tabağı büyüklüğünde elimizle açıp yağsız tavada önlü arkalı pişirelim, üzerine tereyağ sürüp servis edelim. Bizim gibi pazar kahvaltılarında hamurişi sevenlere Afiyet olsun.
Mayasız Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı yoğurt
1 bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un ( azar azar ekleyin markaya göre un miktarı farkedebiliyor)
Mayasız Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 su bardağı ılık su, tuz ve yoğurdu çırpalım.
Ardından bir miktar un ile kabartma tozunu da ilave edip yoğuralım, ele yapışmayan ama yumuşak bir kıvamda hamur olmalı.
Toparlanan hamuru 12 eşit parçaya bölüp beze yapalım ve unlanmış tabakta 10 dk üstünü örterek dinlendirelim.
Dinlenen hamurları üzerine un serperek elimizle çay tabağı büyüklüğünde elimizle açıp yağsız tavada önlü arkalı pişirelim, üzerine tereyağ sürüp servis edelim. Bizim gibi pazar kahvaltılarında hamurişi sevenlere Afiyet olsun.
Mayasız Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı