- Konu Yazar
- #1
Mayasız Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
3,5-4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Mayasız Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, yoğurt ,kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıyoruz.
Daha sonra sonra yavaş yavaş un ek ederek elimize yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Hamuru 10 eşit bezeye bölüyoruz ve bezeleri yuvarlayıp kenara alıyoruz.
Bir tane bezeyi alıp hafif un serperek merdane yardımı ile küçük tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Açtığımız hamuru orta ateşte ısıttığımız tavaya alıyoruz ve bir spatula yardımı ile orta ara istikametini çevirerek pişiriyoruz.
Tüm bezeleri teker teker birebir halde açıp pişirmeye devam ediyoruz.
Afiyet olsun
Mayasız Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
3,5-4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Mayasız Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su, yoğurt ,kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıyoruz.
Daha sonra sonra yavaş yavaş un ek ederek elimize yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Hamuru 10 eşit bezeye bölüyoruz ve bezeleri yuvarlayıp kenara alıyoruz.
Bir tane bezeyi alıp hafif un serperek merdane yardımı ile küçük tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Açtığımız hamuru orta ateşte ısıttığımız tavaya alıyoruz ve bir spatula yardımı ile orta ara istikametini çevirerek pişiriyoruz.
Tüm bezeleri teker teker birebir halde açıp pişirmeye devam ediyoruz.
Afiyet olsun
Mayasız Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı