AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mayasız Bayatlamayan Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mayasız Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1/2 (yarım) paket tereyağı (Teremyağda tercih edebilirsiniz) oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta akı (Sarısını üzerine sürmek için ayıralım)
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
Yeterli miktarda tuz
Aldığı kadar un (Un kontrollü olarak ilave edilir)

Mayasız Bayatlamayan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta, şeker, sıvı yağ, yoğurt ve sirke ilk olarak çırpılır. Üzerine oda sıcaklığında olan tereyağı nişasta, kabartma tozu, tuz ve yavaş yavaş un ilave edilir.
Hamur iyice yoğurulur. Yoğurma aşamasında hamur çok fazla yoğurulmamalıdırki elimizin ısısı ile tereyağı içinde yumuşamasın.
Yoğurulan hamur 30 dakika dinlendirilir. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil verilir.
Üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ya da çörek otu serpilir.
Önceden ısıtılmış fırında 175 ile 200 derece arasında pişirilir. İlk sıcağı çıkınca servis edilir. Afiyetler olsun.
Not: Arzu ederseniz iç harç olarak peynir kullanabilirsiniz.

Mayasız Bayatlamayan Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst