Mayalı (Bazlama)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mayalı (Bazlama) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı toz şeker
1 kare yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Un (Ortalama 5,5 su bardağı)

Mayalı (Bazlama) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt, su, zeytinyağı, toz şeker, tuz, maya karıştırılır ve uygunca erimesini sağlıyoruz ve unumuzu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerini streç ile kapatıp bir saat dinlendiriyoruz.
Hamurumuz hazır olduktan sonra portakal büyüklüğünde yumak (Beze) yapıyoruz hamur bitinceye kadar.
Yaptığımız yumakları pak bir örtü üzerine serip tekrar örtü ile kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
Her yumağı servis tabağı büyüklüğünde elimizle açıyoruz ve geniş tavamızda orta ateşte artlı önlü pişiriyoruz.
Tüketeceğimiz vakit üzerine tereyağı yahut margarin sürüp afiyetle tüketiyoruz. Afiyetler olsun⚘️
Not: Ben tek ölçü olarak tanım ekledim sizler çoğaltıp yahut azaltabilirsiniz tek ölçüde 5 adet çıkıyor eğerki büyük yaparsanız

Mayalı (Bazlama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst