- Konu Yazar
- #1
Maya yapılacak yoğurt ekşi ise ne yapılmalı?
Ekşi yoğurdumuzu kaseye alıp çok az tuz ekleyip 3 kaşık soğuk süt ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz tadına bakın eğer biraz eksilik varsa çok az daha süt ekleyin ve tekrar karıştırın. Yoğurdunuzu tatlı tatlı yiyin![Hafif güler yüz :slight_smile: 🙂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Süzme yoğurt tadı nasıl?
Klasik yoğurda göre fazla suyu süzülmüş ve daha koyu kıvamda olan hazır süzme yoğurdun tadı daha az ekşiliğe sahip. Ama o kremamsı ve yoğun kıvamı elde etmek için klasik yoğurdu süzmek oldukça kolay. Hatta biraz daha uzun süre süzerseniz, daha da yoğun kıvamlı ekşimik elde edebilirsiniz.Yoğurt buz dolabında neden ekşir?
Yoğurt buz dolabında neden ekşir?Yörsan Beslenme ve Diyet Uzmanı Nilüfer Hakarayan’ın verdiği bilgiye göre, yoğurt kültüründe (mayasında) bu bakteri fazla bir şekilde bulunursa ve yoğurdun mayalanma sürecinde (inkübasyon) sıcakta ve soğukta bekleme süreleri iyi ayarlanamazsa yoğurt ekşir.
Ekşi yoğurt mayasına şeker konur mu?
Daha sonra ufak bir kabın içerisinde yoğurt mayası, şeker (şekeri koymamızın nedeni yoğurt mayasını aktifleştirip yoğurdun çabuk ve güzel mayalanması için) ve birazcık tuz (tuzu koymamızın nedeni yoğurdu daha bir lezzetli yapıyor ve yoğurdun ekşi olmasını engelliyor) karıştırıyoruz.Süzme yoğurt neden Ekşi?
Fazla kullanılan maya, yoğurdun kıvamını arttırmaktan ziyade tadının daha ekşi olmasına neden olabilir. Boşaltırken mayanın süte hızlı bir şekilde karıştırılması, mayanın düzgün bir şekilde süt içerisinde dağılmasını sağlar. Yoğurt mayası ekşi ise yarım kaşık yeterlidir.Süzme mi normal yoğurt mu?
Süzme mi normal yoğurt mu?Süzme yoğurt yoğurdun süzülerek suyunun çıkarılması sonucu oluşan yoğurda verilen addır. Yapılan araştırmalara göre süzme yoğurt normal yoğurttan daha sağlıklı ve yararlıdır.
Sütün sıcaklığı ideal kıvamda bir yoğurt elde etmek için önemli noktalardan bir diğeridir. Kaynatılan sütün yeterince ılımasına fırsat verilmeden, sıcakken mayalama işlemi yapılırsa, yoğurdun tadı ekşi olur.
Yoğurt Ne Kadar Sürede Bozulur? Ev yapımı yoğurtlar 2-3 gün içerisinde tüketilmeli, bu süreçte kapağı kapatılarak buzdolabında muhafaza edilmelidir. Paketlenmiş hazır yoğurtlar ise açıldıktan sonra 4-5 gün içinde tüketilmelidir. Bu süreden sonra yoğurt besin değerini kaybeder ve bozulmaya başlar.