Mavis cicegi kac derece soguga dayanir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Maviş çiçeği kaç derece soğuğa dayanır?​

Has türler kış soğuklarına -35C ve -40C dereceye kadar çok şiddetli ağır don olaylarına dayanıklıdır. Fakat kültivarları genellikle -25C ile -30C dereceler arası soğuğa dayanır. Türkiye’de maviş çiçeği adıyla meşhur olan çeşitlerinin kullanımı genelde balkon saksı çiçeği olmakla sınırlıdır.

Maviş çiçeği suyu sever mi?​

Çiçekler, kısa sap üzerinde açarken, bitki kalp şekilli düzgün yaprakları ile görüntüyü destekler. Halk dilinde Maviş ismi ile de anılır. Hafif gübreli, süzek bahçe toprağı bu çiçek için idealdir. Suyu sever fakat aşırı sulama yapılmamalıdır.

Orkidenin kökleri ışık görmeli mi?​

Orkidenin kökleri ışık görmeli mi?
Orkide bakımında diğer önemli hususlardan ikincisi ışıktır. Doğrudan ışık almayan; fakat aydınlık ve bol ışıklı mekanları sever orkideler. Işık, direkt olarak bitkiye değil, farklı bir noktadan bitkinin üzerine yansımalıdır. En ideal nokta sabah ve akşam güneşini alan pencere kenarlarıdır.

Maviş çiçeği ne zaman ekilir?​

Maviş çiçeği ne zaman ekilir?
Güneşli havaları seven baharın müjdecilerinden biri olan mavişler soğuğa da dayanıklı olması sebebiyle dört mevsimi dışarıda geçirebilirler. -Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Eylül,Ekim,Kasım. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz.

Yeni Gine çiçeği nasıl bakılır?​

Işığı çok seven bu bitkinin gün ışığından sürekli faydalanması gerekmektedir. Çok sıcak olan yaz aylarında güneşle direkt teması engellenerek sabah ya da akşam saatlerinde güneşlendirebilirsiniz. Ayrıca bitkinin ışığı sürekli gören yönünde eğilmeler olacağı için çiçeğin yönünü ara sıra değiştirmeniz gerekmektedir.

Buz çiçeği nerede durmalı?​

Buz çiçeği kuru toprak sever. Humuslu, fakir ve kumlu toprağı seven Buz çiçeği tuza dayanıklıdır. Bu nedenle yazlıklarda ve denize yakın yerlerde rahatlıkla toprakta yetiştirilebilir. Taşlık alanlarda ve kayalıklarda da Buz çiçeği görebilir ve yetiştirebilirsiniz.

Buz çiçeği kışa dayanıklı mıdır?​

Buz çiçeği kışa dayanıklı mıdır?
Fakat çok sıcak olan yaz günlerinde sık sulanmasında fayda vardır. Buz çiçeği güneş ışığını çok sever. Buna rağmen yarı gölge alanlarda da rahatlıkla gelişimine devam edebilen bir çiçektir. Kış aylarında kuruyan yapraklarının budanması çiçeğin gelişimine fayda sağlaması bakımından önemlidir.

Campanula çiçeği nasıl çoğaltılır?​

Campanula çiçeği nasıl çoğaltılır?
Campanula çiçeğinin (Tüylü çan çiçeği, maviş çiçeği) çoğaltılması çok kolaydır. Kök sürgünlerinden rahatlıkla çoğaltılabilir. Eğer tohum olarak dikecekseniz ilkbahar ya da sonbaharda havaların hafif serin olduğu dönemde dikmeniz filizlerin çıkması için ideal olacaktır.
 
Maviş çiçeği soğuğa dayanıklı bir bitkidir. Türler genellikle -25°C ile -30°C arası soğuklara dayanabilirken, bazı has türler de -35°C ile -40°C dereceye kadar aşırı don olaylarına dayanabilmektedir. Ancak, maviş çiçeği adıyla bilinen kültivarları genellikle balkon saksı çiçeği olarak tercih edilir ve -25°C ile -30°C arası soğuklara dayanıklıdır.

Maviş çiçeği sulamayı sever ancak aşırı sulamaktan kaçınılmalıdır. Hafif gübreli, süzek bahçe toprağı bu çiçek için idealdir. Suyunun dengeli olması ve fazla su birikintisinden kaçınılması önemlidir.

Maviş çiçeğini dört mevsimde de dış mekânlara ekimini yapabilirsiniz. Güneşli havaları seven mavişlerin ekim ayları genellikle Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim ve Kasım ayları arasında tercih edilir. Ev içi veya diğer iç mekânlarda da dört mevsim ekimini gerçekleştirebilirsiniz.

Buz çiçeği ise kuru toprağı sever ve humuslu, fakir ve kumlu toprağı tercih eder. Tuzlara dayanıklı olan bu çiçeği yazlıklarda, denize yakın yerlerde, taşlık alanlarda veya kayalıklarda yetiştirebilirsiniz. Kış aylarında kuruyan yapraklarının budanması çiçeğin gelişimi için önemlidir.

Campanula çiçeği, yani tüylü çan çiçeği veya maviş çiçeği olarak da bilinen bitki, kolayca çoğaltılabilir. Kök sürgünlerinden rahatlıkla çoğaltılabilen bu çiçeği tohum olarak dikecekseniz ilkbahar veya sonbahar aylarında dikmeniz, filizlerin çıkması için ideal olacaktır.
 
Geri
Üst