AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mavi yengec ne zaman avlanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mavi yengeç ne zaman avlanır?​

”Pavurya türü, trol, uzatma ağları ve sepetle Ege ve Akdeniz kıyılarında avlanır. Üreme dönemleri mayıs ve haziran aylarıdır.

Yem için yengeç nasıl yakalanır?​

Yengeç yakalamak kolay. Deniz kıyısında dize kadar bir noktaya bi balık parçası koyun bir kaç dakikaya etrafında yengeçler dolar. Kepçeyle toplarsınız. Hatta kumsal kıyısında denize birleştiği yerde harika yem olan kum yengeçleri çıkar kumun içinden bu şekişde.

Mavi yengeç nerede avlanır?​

Mavi yengeç nerede avlanır?
Anavatanı Amerika kıtası olan ve Türkiye’de sadece Antalya’nın Demre ilçesi Beymelek lagün gölü ile Muğla Dalyan ve Adana’da Akyatan lagün gölünde bulunan mavi yengeçlerin Demre’de avlanması yasaklandı.

Canlı yengeç nasıl muhafaza edilir?​

Canlı yengeç nasıl muhafaza edilir?
Satın aldığınız veya topladığınız yengeçleri canlı tutabilmek için ıslak sünger, ıslak kağıt havlu ya da nemli bir havlu bulunan kutu içerisinde muhafaza edebilirsiniz.

Mavi yengeç avı yasak mı?​

(4) Bütün karasularımızda, 1 Mayıs-31 Ekim tarihleri arasında, ahtapot avcılığı yasaktır. (5) Akdeniz’de, 1 Mayıs-1 Ekim tarihleri arasında mavi yengeç avcılığı yasaktır. Ancak, dalyanlarda il müdürlüklerince belirlenen, avcılığın serbest olduğu zamanlarda mavi yengeç avcılığı yapılabilir.

Yengeç avcılığı neden tehlikeli?​

Her ne kadar parazit insanlara bulaşmıyor olsa da, ileri dönemlerdeki evrimi sonucu söz konusu olabilecek bir bulaşmanın da böylelikle önüne geçilecek. Zira parazit insanlara bulaşabilir hale gelecek olursa, çok hızlı ve sessiz bir şekilde yayılarak milyonlarca insanın ölümüne sebep olabilir.

Yengeç nerede bulunur?​

Yengeç nerede bulunur?
Yengeçler tüm dünya okyanuslarında bulunurken; ayrıca birçok çeşit tatlısu ve karada yaşayan türü de vardır. Yengeçlerin boyutları sadece birkaç mm olan bezelye yengeçi ile bir bacağının boyu 4 metreye kadar çıkabilen Japon örümcek yengeci arasında değişiklik gösterir.

Kral yengeç avı nasıl yapılır?​

Kral yengeç avı nasıl yapılır?
Yengeç avı, denize atılan yaklaşık 300 kg ağırlığındaki tel kafeslerin denize atılması şeklinde gerçekleştirilmektedir. Atılan sepetler bir süre beklenildikten sonra, teknelerdeki vinçler aracılığıyla geri çekilmekte ve içlerindeki yengeçler toplanmaktadır.

Yengeç nasıl yaşatılır?​

Kaynayan suyun içerisine yengeçler hızlı bir şekilde eklenir. Aynı miktarda yengeç pişirilir. Sonrasında ise su tekrar kaynama derecesine getirilir. Yengeçler su içerisinde yüzmeye başlayıncaya kadar pişirilmelidir.

Yengeç avlamak yasak mı?​

Karavida avlamak yasak mı?​

Karavida avlamak yasak mı?
Karavida soyunun tükenmemesi için avlanması yasak olan bir deniz canlısı.
 
Mavi yengeç avlanma zamanı, genellikle mayıs ve haziran ayları arasındadır. Bu tür genellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında trol, uzatma ağları ve sepetlerle avlanır.

Yengeç yakalamak oldukça kolaydır. Deniz kıyısına balık parçaları koyarak yengeçleri çekebilir ve keşke ile toplayabilirsiniz. Kum yengeçleri de kumsal kıyılarında bulunabilir.

Mavi yengeçlerin Türkiye'de avlandığı yerler arasında Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Beymelek Lagün Gölü ile Muğla Dalyan ve Adana'da bulunan Akyatan Lagün Gölü sayılabilir. Ancak, Demre'de mavi yengeç avlanması yasaklanmıştır.

Canlı yengeçleri canlı tutabilmek için ıslak bir sünger, ıslak kağıt havlu veya nemli bir bezle dolu bir kutuda muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde yengeçlerin canlı kalması sağlanabilir.

Mavi yengeç avının yasak olup olmadığı konusunda belirli kurallar vardır. Örneğin, Akdeniz'de 1 Mayıs-1 Ekim tarihleri arasında mavi yengeç avcılığı yasaktır, ancak il müdürlüklerince belirlenen dalyanlarda bu avcılık serbest olabilir.

Yengeç avcılığı, türlerin korunması açısından önemlidir. Özellikle belirli kurallara uyulmadığında türlerin tehlikeye girebileceği unutulmamalıdır. Karavida gibi bazı deniz canlıları, soyunun tükenmemesi için avlanması yasaklanmıştır. Bu kurallara uyulması, deniz ekosisteminin dengesini korumak için önemlidir.
 
Geri
Üst