AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mavi Marmara gemisinde kac kisi oldu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mavi Marmara gemisinde kaç kişi öldü?​

Sabaha karşı filoya saldırıya başlayan İsrail komandoları, helikopterler ve zodyak botlardan Mavi Marmara gemisindeki sivillere önce sis ve ses bombaları attı, ardından hedef gözetmeksizin ateş açtı. İsrail askerleri tarafından açılan ateşle 9 Türk yardım gönüllüsü hayatını kaybetti, 50’den fazla gönüllü de yaralandı.

Mavi Marmara gemisinde kimler vardı?​

Almanya, Kuveyt, İsrail, İrlanda, İsveç, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Fas, Yemen, Mısır ve Cezayir gibi 36 ülkeden gelen aktivistler arasında 15’den fazla milletvekili, 60’ın üzerinde uluslararası basın mensubu, sanatçılar ve Nobel Barış Ödüllü aktivistler de yer alıyordu.
tarafından Sarayburnu hattında yolcu taşımacılığında kullanılan gemi 2010 yılında İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 800.000 $ bedelle satın alınmıştır….MV Mavi Marmara.
İsrail’in saldırısında kaç kişi öldü?
İsrail polisinden yapılan açıklamaya göre Tel Aviv’in doğusundaki Beni Barak kentinde silahlı saldırı düzenlendi. İlk bilgilere göre saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti.
Mavi Marmara şehitleri nedir?
Altı gemiden beşi, büyük bir olay olmadan İsrail tarafından ele geçirildi. 10 yolcu Komorlar bandıralı ve 800 yolcusu bulunan MV Mavi Marmara’ya çıkan İsrailli komandolar tarafından öldürüldü. Saldırıda 10 İsrail Savunma Kuvvetleri komandosu ve yaklaşık 60 aktivist yaralandı.

Mavi Marmara şehitleri nereli?​

MAVİ MARMARA GEMİSİNDE NELER OLMUŞTU? MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİ

Mavi Marmara meselesi nedir?​

Mavi Marmara Saldırısı, Gazze filosu saldırısı, Mavi Marmara katliamı veya Deniz Meltemi Harekâtı, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür Gazze Hareketi’nin organize ettiği ve Gazze’ye insani yardım taşıyan 6 gemiye; Akdeniz’de, İsrail’den 70-80 mil (130-150 kilometre) açıktaki uluslararası sularda 31 Mayıs 2010’da İsrail …
Filistin Başkanı Mahmud Abbas’a göre, 2014 İsrail-Gazze savaşı esnasında, Hamas 120 Filistinli genci, Hamas’ın ev hapsine karşı çıktıkları için öldürdü ve 30-40 civarında Filistinli’yi İsraille işbirliğiyle suçlayarak yargılamadan öldürdü.Shin Bet yetkilileri öldürülen işbirlikçilik şüphelileriyle ilgili İsrail bir …
Mavi Marmarada kaç şehit var?
Mavi Marmara’nın yola çıkışını ve şehit olan 10 arkadaşımızı anmak adına küçük bir etkinlik düzenledik.
Mavi Marmara gemisi şu anda nerede?
Geminin Somali’nin Başkenti Mogadişu Limanı’nda bulunduğu, sigorta değerinin 2 milyon dolar olduğu, geminin seyir, haberleşme ve diğer can emniyet koruma gibi ekipmanlarının faal halde olduğu aktarılmıştı.

Geri