AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mavi Marmara gemisi olayi nedir?

Editör

Yeni Üye

Mavi Marmara gemisi olayı nedir?​

Altı gemiden beşi, büyük bir olay olmadan İsrail tarafından ele geçirildi. 10 yolcu Komorlar bandıralı ve 800 yolcusu bulunan MV Mavi Marmara’ya çıkan İsrailli komandolar tarafından öldürüldü. Saldırıda 10 İsrail Savunma Kuvvetleri komandosu ve yaklaşık 60 aktivist yaralandı.

Mavi Marmara gemisini kim organize etti?​

Mavi Marmara gemisini kim organize etti?
Türkçe: Türkiye Gemi Sanayi A.Ş. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. tarafından Sarayburnu hattında yolcu taşımacılığında kullanılan gemi 2010 yılında İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 800.000 $ bedelle satın alınmıştır.

Mavimarmara olayı nedir?​

31 Mayıs 2010 sabahı İsrail askerleri tarafından uluslararası sularda gerçekleştirilen saldırıyla filo engellendi. Gemilerdeki herkes zorla İsrail’e götürüldü ve gemilerin yüklerine ve insanların özel eşyalarına el konuldu. 6 gemiden oluşan insani yardım filosunda 36 ülkeden 700’den fazla kişi bulunuyordu.

Mavi Marmara olayında neler yaşandı?​

Mavi Marmara olayında neler yaşandı?
Sabaha karşı filoya saldırıya başlayan İsrail komandoları, helikopterler ve zodyak botlardan Mavi Marmara gemisindeki sivillere önce sis ve ses bombaları attı, ardından hedef gözetmeksizin ateş açtı. İsrail askerleri tarafından açılan ateşle 9 Türk yardım gönüllüsü hayatını kaybetti, 50’den fazla gönüllü de yaralandı.
Koza Deniz Nakliyat kimin?​
Mavi Marmara’yı satın alan armatör ve işadamı Erdoğan Tümsek, gemiyi RO-RO olarak adlandırılan yolcu ve araç taşımacılığı için kullanmaya karar verdi. 40 yıldır deniz lojistik sektöründe RO-RO taşımacılığı yapan Koza Deniz Nakliyat’ın sahibi Tümsek, gemiyi Gazze’den önce tanıdığını ve Haydarpaşa’da çürümeye terk …

Mavi Marmara şehitleri nereli?​

Mavi Marmara şehitleri nereli?
MAVİ MARMARA GEMİSİNDE NELER OLMUŞTU? MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİ
- Bugün, 31 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşen Mavi Marmara olayının yıl dönümü.
- MAVİ MARMARA GEMİSİNDE HAYATI KAYBEDENLER.
- İbrahim Bilgen – Siirt.
- Ali Haydar Bengi – Diyarbakır.
- Cevdet Kılıçlar – İstanbul.
- Çetin Topçuoğlu – Adana (Avrupa Şampiyonu Milli Tekvandocu)

Erdoğan Bey gemisi nerede?​

Adı da Erdoğan Bey olarak değiştirilen geminin halen Maltepe – Adalar hattında çalıştığı öğrenildi.

Gazze nasıl bir yer?​

Gazze nasıl bir yer?
Gazze Şeridi, kuzeyi ve doğusunda İsrail, güneyinde Mısır ve doğusunda da Akdeniz’in bulunduğu ince, uzun bir bölge. Yaklaşık 41 kilometre uzunluğunda, 10 kilometre genişliğindeki bu bölgede 2 milyon kişi yaşıyor. Bu da Gazze’nin dünyada nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu yerler arasında olduğu anlamına geliyor.

Mavi Marmara satıldı mı?​

4 MİLYON 853 BİN LİRAYA SATILDI Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ndeki mezat salonunda gerçekleşen açık artırmada, Mavi Marmara gemisi 4 milyon 853 bin liraya 2E Denizcilik Şirketi’ne satıldı.

Mavi Marmarada kaç şehit var?​

Mavi Marmarada kaç şehit var?
Mavi Marmara’nın yola çıkışını ve şehit olan 10 arkadaşımızı anmak adına küçük bir etkinlik düzenledik.

Mavi Marmara gemisi olayı, 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail Savunma Kuvvetleri'nin uluslararası sularda gerçekleştirdiği saldırıdır. MV Mavi Marmara adlı gemi, İnsani Yardım Filosu'nun bir parçası olarak Gazze'ye yardım götürmek üzere yola çıkmıştı. Ancak İsrail askerleri, gemiye baskın düzenleyerek 10 Türk yardım gönüllüsünü öldürmüş ve birçok aktivisti yaralamıştır. Bu olay uluslararası arenada büyük tepkilere neden olmuş ve İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkileri ciddi şekilde etkilemiştir.

Mavi Marmara gemisini Türkiye Gemi Sanayi A.Ş. ve İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. satın almış, daha sonra ise gemi 2010 yılında İHH İnsani Yardım Vakfı'na 800.000 dolar bedelle devredilmiştir. Gemi, insani yardım faaliyetleri için kullanılmak üzere satın alınmıştı.

Saldırı sırasında sabaha karşı İsrail komandoları gemiye helikopterler ve zodyak botlar ile saldırmış, önce sis ve ses bombaları ardından da hedef gözetmeksizin ateş açarak 9 Türk yardım gönüllüsünü öldürmüş, 50'den fazla gönüllüyü de yaralamışlardır.

Mavi Marmara gemisinin sahibi Erdoğan Tümsek, gemiyi RO-RO taşımacılığı için kullanmaya karar vermiş ve gemi Koza Deniz Nakliyat tarafından işletilmektedir.

Mavi Marmara şehitleri, İbrahim Bilgen (Siirt), Ali Haydar Bengi (Diyarbakır), Cevdet Kılıçlar (İstanbul) ve Çetin Topçuoğlu (Adana) gibi çeşitli şehirlerden insanlardır.

Gazze, İsrail'in kuzey ve doğusunda, Mısır'ın güneyinde ve Akdeniz'in doğusunda bulunan uzun ve dar bir bölgedir. Yoğun nüfusuyla dikkat çeken Gazze Şeridi, dünyanın en kalabalık bölgelerinden biridir.

Mavi Marmara gemisi 4 milyon 853 bin liraya 2E Denizcilik Şirketi'ne satılmıştır. Mavi Marmara olayında hayatını kaybeden Türk yardım gönüllülerinin sayısı 10'dur. Bu kişileri anmak adına düzenlenen etkinliklerle tarihteki yerlerini koruyacaktır.

Geri