- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Mavi kod ne anlama gelir?
Mavi kod (2222): Acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan hastalar, hasta yakınları ve tüm hastane personeline en kısa sürede müdahale edilmesini sağlayan acil durum yönetim aracıdır. Çoğunlukla kalbin durması (kardiyak arrest) durumundaki hastaya müdahalesini mümkün kılmaktadır.Mavi kod da ne yapılır?
Mavi Kod durumu: doktor, hemşire ve anestezi teknisyeninden oluşan özel donanımlı Mavi Kod müdahale ekibine anons sistemiyle iletilir. Poliklinikte veya hastane içerisinde yaşanan olaylarda; vakayı ilk gören sağlık personeli tarafından Mavi Kod alarmı verilir ve ekip gelene kadar temel yaşam desteği müdahalesi yapılır.Kırmızı kod ne demek?
1. AMAÇ: Kırmızı kod; hastanemizde çıkabilecek herhangi bir yangın tehlikesi halinde, yangına en hızlı şekilde müdahale edilerek oluşabilecek tehlikeleri ve zararları en aza indirmek ve/veya önlemek amaçlı oluşturulan acil uyarı kodudur.
Kırmızı kod alarmı nedir?
KIRMIZI KOD Hastanede meydana gelebilecek bir yangın durumunda güvenlik personelinin durumdan haberdar edilmesi ve olay yerine yönlendirilmesini sağlamaktır.
Pembe kod ne anlama gelir?
Beyaz kod (1111): Hastanelerde çalışanlara yönelik şiddeti önlemeyi amaçlayan acil durum yönetim aracıdır. Pembe kod (3333): Hastanede servislerde tedavi için bulunan bebek veya çocuk hastayı kaçırma girişiminin veya kaçırma durumunun tespit edilmesi halinde uygulanan acil durum yönetim aracıdır.Mavi kod uygulaması nedir ve neden aktive edilir?
Mavi Kod çağrısı nasıl yapılır?Mavi kod gereksinimi olduğunda en yakın dahili telefondan 2222 nolu telefon aranır, ilgili kişi bulunduğu yeri söyleyerek Mavi Kod durumu için anons yapılmasını ister, santral görevlisi hiç zaman kaybetmeden Mavi Kod durumu olduğu yeri anons geçer.
4444 neyin kodu?
Pembe Kod Ekibi duruma müdahale edecektir. Yangın, patlama vb. acil durumlarda; 4444 arayarak Kırmızı Kod veriniz. Olay yeri hakkında bilgi veriniz Kırmızı Kod (İlk Müdahale Ekibi) en kısa sürede ulaşacaktır.